Gündem Böyle bir tavsiyeyle bilim adamı yetişir mi?

Böyle bir tavsiyeyle bilim adamı yetişir mi?

Paylaş
Böyle bir tavsiyeyle bilim adamı yetişir mi?

Ödüllü projesiyle Amerika'daki bilim fuarına katıldığı için derslerinden geri kalıp sınıfını geçemeyen öğrenciye öğretmen tavsiyesi: Gereksiz işlerle değil derslerinle ilgilen!

İzmir’deki Nevvar-Salih İşgören Endüstri Meslek Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Tuğberk Vural bilimsel araştırma yapmayı çok seviyor. Tuğberk Vural arkadaşıyla hazırladığı ‘Sera 2010’ adlı projesiyle İstanbul’daki ‘INEPO Çevre Proje Olimpiyatı’na katıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE BİRİNCİSİ

‘Sera 2010’ çevre-biyoloji dalında Türkiye birincisi oldu. Böylece Amerika’daki Intel Isef Dünya Bilim Fuarı’nda sergilenme hakkı kazandı. Tuğberk Vural ve arkadaşı projeleriyle Amerika’ya gitti.

İki öğrenci 8-14 Mayıs arasında Amerika’daki bilim fuarındaydı. Dönüşte Tuğberk’i acı bir tablo bekliyordu. Tuğberk bilim fuarıyla ilgilendiği için çalışamadığı 5 dersten geçemeyip sınıfta kalmıştı.

‘SEN İŞİNE BAK’

Ama onu en çok öğretmeni Ö.Ş.G.’nin karnesine yazdığı şu tavsiye üzdü: “Gelecek yıllarda sadece derslerinle ilgilen. Gereksiz işlerle uğraşmayıp saygılı, güvenilir, sorumluluk sahibi biri olmaya çalış.

” Şimdi kaldığı 5 derse çalışan Tuğberk, üniversiteyi Amerika’da okuma kararı aldı. Bilim adamı olmak isteyen öğrenci, medyaya açıklama yaptığı için okulda disiplin kuruluna verildi.

Haberin Devamı