Tamer Heper Böyle çözüm yok
HABERİ PAYLAŞ

Böyle çözüm yok

Haberin Devamı

Emekli maaşıyla geçinemeyince kredi kullandım. Borcumu süresinde ödüyordum ki iflas ettim. Şimdi her gün alacaklı banka vekilleri arıyor. Bir emekli maaşım bir de eski eşimle ortak bir evim var. Emekli maaşımın yarısına el koydular, büyük sıkıntıya düştüm ve intihara karar verdim. O anda yine aradılar. İntihar etmek üzere olduğumu söyledim, o da bana ölsen de borcundan kurtulmayacaksın dedi. Ben daha ne yapayım, evimi de elimden alırlar mı? Ne dersiniz? ● F.A.

Borcunu ödeme imkanı olmayanların yapacağı bir şey yok. Bizim üzerine gittiğimiz kimseler, varlığı olup da borcunu ödemeyenler.

Yıllarca, ödeme güçlüğü içindeki şirketler koruma altına alındı, alacaklıların yaptığı icra takipleri durduruldu, hatta kirasını ödemese bile gayrimenkulden tahliyesinin istenemeyeceği kararları verildi. Bu karar o şirket için ortalama dört yıl yürürlükte kalırdı. Dolayısı ile sizin durumunuzda olan biri için öyle intihar falan çözüm değil, üstelik ölsen bile senin borcun bitmez lafı kabul edilebilir bir söz değil.

Emekli maaşı haczedilemez, ücretlere tatbik edilebilir o da ancak dörtte birine. Ev konusunda ise sosyal durumunuz ile orantılı bir ev ise o dahi haczedilemez. Sizi her gün arayanlar işi tacize ve tehdide vardırdılar ise savcılığa da suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Peki alacaklı bankanın durumu ne olacak? Onlar da kredi verirken krediyi teminat altına alıp öyle verecek, sonra ağlaşmayacak. En doğrusu moral bozmadan bir iş temin edip, hem çalışmak hem de ele geçen para ile yavaş da olsa borcu ödemek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder