Futbol Böyle fair play görülmedi! Simon Kjaer'den tarihi hareket
Paylaş
Böyle fair play görülmedi! Simon Kjaer'den tarihi hareket

İçtiği çayda kokain maddesine rastlandığı için 14 ay futboldan men cezası alan Peru Milli Takımı'nın kaptanı Paolo Guerrero için, Dünya Kupası gruplarında rakip oldukları üç ülkenin takım kaptanları FIFA'ya mektup yazdı. Kaptanlar, 34 yaşındaki futbolcunun cezasının Dünya Kupası için ertelenebileceğini dile getirdi.

Dünya Kupası’na katılacak üç ülkenin kaptanı, Peru’nun kaptanı 34 yaşındaki Paolo Guerrero’nun Rusya’da düzenlenecek olan turnuvaya katılabilmesi için FIFA’ya mektup yazdı.

Haberin Devamı

İçtiği çayda uyuşturucu madde kokain tespit edilen ve 3 Kasım 2017’de 14 aylık futboldan men cezası alan Guerrero, önümüzdeki ay Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’na katılamayacak.

Ancak Fransa kaptanı Hugo Lloris, Avustralya kaptanı Mile Jedinak ve Danimarka kaptanı Simon Kjaer, yıldız futbolcunun cezasının kaldırılması için FIFA’ya başvuruda bulundu.

"FAZLA VE ADİL DEĞİL"

FIFA’ya gönderilen mektupta Guerrero’nun kokaini bilinçli olarak veya kendisine avantaj sağlamak için içmediği ifade edilirken verilen cezanın çok fazla ve adil olmadığına dikkat çekildi.

Bir dönem Gençlerbirliği ve Antalyaspor’da forma giyen Avustralya kaptanı Jedinak’ın, FIFA’nın kararlarına ve merhametine saygı gösteriyoruz. Bize göre, kariyerinin zirvesinde olması gereken yerden onu uzakta tutmak yanlış olur ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

"DÜNYA KUPASI HARİCİNDE..."

Üç futbolcu Guerrero’nun Dünya Kupası’nda oynadıktan sonra kalan cezasını tamamlayabileceğini dile getirirken, “Verilen cezanın Dünya Kupası’nın haricinde tutulması adil ve haklı bir çözüm olabilir denildi.

Peru, Dünya Kupası play-off mücadelesinde Yeni Zelanda’yı geçerek 1982 yılından beri ilk kez Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanmıştı. Peru hükümeti bu günü ulusal tatil ilan etmişti.

Peru, Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda Avustralya, Danimarka ve Fransa ile birlikte C Grubu’nda yer alıyor. Milli takım formasıyla 87 maçta 33 gol atan Guerrero, Brezilya’da Flamengo forması giyiyordu.

Dünya Kupası’na katılan 32 ülkenin kadroları 4 Haziran’da onaylanacak. FIFA’nın bu taleple ilgili olarak 4 Haziran’dan önce karar vermesi gerekiyor.