Gündem Böyle güzel tesadüf sadece Türkiye'de olur

Böyle güzel tesadüf sadece Türkiye'de olur

Paylaş
Böyle güzel tesadüf sadece Türkiye'de olur

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde 2 yıldır görev yapan ve tayini çıkan Yahudi asıllı Türk vatandaşı Dr. David Ojalvo'nun yerine Filistin asıllı Türk vatandaşı Dr. Osama Farajallah atandı

Son 3 ay birlikte çalışan Ojalvo ile Farajallah, Çamlıhemşin’de görev yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Yahudi bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da doğan ve büyüyen David Ojalvo, 3 yıl önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2009 yılında Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’nde Sağlık Grup Başkanı olarak göreve başladı. 2 yıl ilçede sağlık hizmeti veren ve çevresinde çok sevilen Ojalvo’nun iki gün önce İstanbul Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne tayini çıktı. Dün ilçeden ayrılan Ojalva’nın yerine de, 3 ay önce Çamlıhemşin Sağlık Merkezi’nde görev yapan Filistin Gazze doğumlu, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi mezunu Dr. Osama Farajallah atandı. Dr. Farajallah, 3 ay birlikte çalıştığı Dr. Ojalvo’nun tayininin ardından İlçe Sağlık Grup Başkanı oldu.

"BİR YANIM HÜZÜNLÜ, DİĞER YANIM HEYECANLI"

Çamlıhemşin’de görev yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu anlatan David Ojalvo, şöyle dedi:

"Buradan güzel duygularla ayrılıyorum. Bir yanım oldukça hüzünlü ama diğer yanım da uzmanlık eğitimine başlayacağım için heyecanlı. Kendimi yetiştirerek daha fazla hastaya yardımcı olmak istiyorum. Burada verebileceğimiz en iyi hizmeti verdik. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. İlçedeki insanlarla iyi diyaloglarımız oldu. Onlarda burada kalmamı istiyor. Üzülüyorlar. Tabi ki bende üzülüyorum. Burası küçük ve şirin bir ilçe. O nedenle burada doktor hasta ilişkisinden öte bir ahbaplık ve dostluk kuruluyor. Bu duyguların verdiği sıcaklıkla ayrılıyorum."

"EŞİM DE TRABZONLU, BÖLGE İNSANINI İYİ TANIYORUM"

Osama Farajallah ise, Çamlıhemşin’de insanların çok cana yakın olduğunu belirterek, ilçede olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Farajallah, Trabzon’da sağlık eğitimi aldığını ve bölge insanını yakından tanıdığını belirterek, "Eşim de Trabzonlu. O nedenle bölge insanını çok iyi tanıyorum. Burada en iyi sağlık hizmetini sunmak için çaba harcayacağım" dedi.