Dünya Böyle hücre görülmedi!

Böyle hücre görülmedi!

Paylaş
Böyle hücre görülmedi!

Endonezya'da 'ayrıcalıklı mahkumlara' verilen kanepeli, plazma televizyonlu, karaoke salonlu ve küvetli hücreler infial yarattı

Endonezya’da kanepeli, plazma televizyonlu, karaoke salonlu ve küvetli hücrelerin fotoğraflarının yayımlanması skandala neden oldu. Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyona’nın sözcüsü, devlet başkanının, tutuklulara özel müdahalede bulunulduğunu öğrenmekten büyük üzüntü duyduğunu belirterek, tutuklulara ayrıcalık tanınmaması talimatı verdiğini söyledi.

YOLSUZLUK DİZ BOYU

Başkent Cakarta yakınında, kadınların tutulduğu cezaevinde çekilen fotoğrafların basında ve televizyonda yayımlanmasının ardından, buradaki yetkililere de ceza verilmesi kararlaştırıldı. Görüntülerde, rüşvet nedeniyle 5 yıl hapse mahkum olan iş kadını Artalyta Suryani’nin biblolarla süslü, alçak masalı, kanepeli, geniş ekran televizyonlu, özel küvetli ve mutfak köşeli hücresi dikkati çekiyor. Bir başka mahkumun ise karaoke salonunda dinlendiği görülüyor.

Endonezya’da tutukluluk şartlarındaki eşitsizlik, sivil örgütler tarafından sürekli kınanıyor. Bu yeni skandal, uluslararası araştırmaların yolsuzluk sıralamasında sürekli ilk sıralarda bulunan 235 milyonluk yoksul Endonezya’da hükümete bir darbe daha vurdu.

AA

Haberin Devamı