Oral Çalışlar Böyle muhalefet ederseniz...
HABERİ PAYLAŞ

Böyle muhalefet ederseniz...

Haberin Devamı

Anayasa’da sistem değişikliğini tartıştığımız günlerde, muhalefet eskilerin deyimiyle “Mal bulmuş mığrıbi” (Yiyecek bulmuş karınca) gibi Kürdistan bayrağı işine sarıldı.

Kampanyayı Sözcü gazetesi başlattı. “Tarihte ilk defa Ankara’da göndere Kürt bayrağı çekildi” manşeti atıldı. (Halbuki bu bayrak yıllardır aynı şekilde görüşmelerde yerini alıyordu). Köşe yazılarında konu işlendi. Bazı milliyetçi solcu gruplar gösteriler yaptılar.

Buraya kadar her şey normal seyrinde gitti bile diyebiliriz. Ulusalcılar, beklenen yerden, beklendiği gibi milliyetçilik yarışındaki yerlerini almış oldular.

CHP devrede

Bu sırada CHP devreye girdi. Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ne gelişi sırasında kapının önündeki direğe çekilen bayrakla ilgili “Her konuda bir sözü olan Sayın Bahçeli’nin belki de kendi seçmenlerine anlatacağı bir şey olabilir. Henüz bir şey duymadık kendisinden” dedi.

Bahçeli, CHP’den gelen pası anında değerlendirdi: “Sözde ‘Kürdistan’ bayrağı asıldı. Cumhurbaşkanı veya Başbakan’ın Erbil’e ziyaretleri sırasında bir bayrağın asıldığı görülmüş ve yaşanmıştır. Aynı bayrağın Türk bayrağına eş tutularak asılması, skandaldır, rezalettir. İstanbul’da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir?(...) Barzani bayrağını görmeye kesinlikle tahammülümüz yoktur. Bu şahıs önce Türkiye’ye kurduğu tuzakların bedelini ödemelidir.”

Başbakan Binali Yıldırım da, gazetecilerin sorularına verdiği cevapta; bayrağın Irak anayasasında belirtilen kurallar çerçevesinde kullanıldığını, yıllardır yapılan bir uygulama olduğunu söyledi.

Yeni bir şey yok

Tabloya baktığımızda, “muhalefet cephesinde yeni bir şey yok” diyerek hayal kırıklığımızı ifade edebiliriz.

Türkiye kaderini belirleyecek bir süreçte karar anına yaklaşmışken, muhalefet ne yapmak istiyor?

Belli ki muhalefet, milliyetçi tepkisellikten yola çıkarak hükümeti köşeye sıkıştırabileceğini zannediyor.

Barzani, bölgede, barışçı bir çözüm imkanının yaratılması için önemli bir rol oynayabilir.

Hükümet, Barzani ile neden görüşüyor?

Görüşmesin mi?

Bir çözüm önerisi varsa dinlemesin mi?

Ne yapılsın peki?

Barzani düşman mı ilan edilsin, yok mu sayılsın?

Kürtler bölgenin önemli halklarından. Akrabamız, kardeşimiz. Demokratik ve barışçı bir ilişki için yeni sayfalar açmamız gerekiyor. Muhalefet yanlış yerden konuşuyor...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder