Siyaset 'Böyle sanatçı olmaz ki!'
Paylaş
'Böyle sanatçı olmaz ki!'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cer Modern Sanatlar Merkezi'nin açılışına katılan sanatçıların serzenişine “Böyle sanatçı olmaz ki” diye tepki verdi

Ankara’da Cer Modern Sanatlar Merkezi, geçen perşembe Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle açılmıştı. Açılışa katılan devlet sanatçılarının “‘Bakan ve Başbakan gelecek, kalabalık olsun’ diye bizi zorla götürdüler’ şeklindeki açıklaması dün basında yer aldı.

Bu sözlere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın tepkisi sert oldu. Bakan Günay “Ankara’da 11 bin 500 metrekarelik bir kültür ve sanat merkezi açılıyor.

Bazı çalışanlar diyorlar ki ‘Biz oraya zorla gittik.’ Böyle bir sanatçılık olabilir mi? Bunu söyleyen insan sanatçı olabilir mi? Bir sanat vahası açılıyor, bir kültür merkezi açılıyor. ‘Oraya zorla götürüldüm’ diye nasıl söyleyebilir.

Bu insanlarla iş yapıyorsak vah bize vah Türkiye’ye. Eğer gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nin sanatçı kadrolarını bunu söyleyebilecek insanlar işgal ediyorsa, ülkem için, insanlar için, halkım için çok üzüntü duyarım” diye konuştu.

Haberin Devamı