Ekonomi Böyle skandal görülmedi! Rumlar'dan KKTC'ye dev ambargo

Böyle skandal görülmedi! Rumlar'dan KKTC'ye dev ambargo

Paylaş
Böyle skandal görülmedi! Rumlar'dan KKTC'ye dev ambargo

KKTC'deki otellerdeki artış ve konaklamanın artmasıyla birlikte küplere binen Güney Kıbrıs skandal bir karara imza attı. Rum Kesimi,  Ada’ya Güney Rum Kesimi'nden giriş yapan ve KKTC’de kalacağını beyan eden turistlere, kuzeydeki 206 otelde konaklamalarını yasakladı.

EMRE DİNER/ POSTA.COM.TR

KKTC'nin turizm potansiyelinin artması Güney Kıbrıs'ı kızdırdı. Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı harekete geçerek skandal bir kararı hayata geçirdi. Ada’ya Güney Rum Kesimi'nden giriş yapan ve KKTC’de kalacağını beyan eden turistlere, kuzeydeki 206 otelde konaklamalarını yasakladı. Yeni uygulamayla Güney Kıbrıs’a gidişinde KKTC’de konaklayacağını beyan eden üçüncü ülke vatandaşlarının Güney Kıbrıs’a girişlerinin yasaklandığını, AB üyesi ülke vatandaşların ise Güney’e girişlerine izin verilmekle birlikte, KKTC’de konaklayacaklarını beyan etmişler ise, gelecekleri yerde Rum yönetimi yasalarının uygulanmadığı ve ihtiyaç duymaları halinde kendilerine yardım edilemeyeceği “bilgisi” verildiği belirtildi.

206 TÜRK OTELE GİRİŞ YASAĞI

Rum Kesimi'nin özellikle KKTC'de yatırım yapan Türkiye menşeli otelleri hedef aldığı belirtiliyor. Adanın kuzeyinde bulunan 206 Türk otele geçişleri yasaklayan Rum Kesimi'nin giriş yasağı olan otellerin listesini de yayımladı.Her yıl Ada’ya Güney’den giriş yapıp KKTC’yi ziyaret eden turist sayısının 250 bin olduğu belirtildi.

TÜRKİYE'DEN DİPLOMATİK YARDIM TALEBİ

Skandalın ardından KKTC'deki yetkililerin konuya ilişkin Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan diplomatik yardım talebinde bulunduğu kaydedildi.

KKTC'NİN TURİZM KARNESİ

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, turizmde 2017 hedeflerinin 1,5 milyon turist olduğunu ve KKTC'ye yılın ilk 6 ayında gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artış gösterdiğini belirtmişti.

Haberin Devamı