Gündem Böyle vahşet olamaz!

Böyle vahşet olamaz!

Paylaş
Böyle vahşet olamaz!

Samsun'un Atakum İlçesi'nde vatandaşlar gözü çıkarılmış, dişleri kırılmış ve derisinin bir kısmı kesici bir cisimle yüzülmüş halde bir köpek cesedi buldu

Atakum İlçesi’nde yol kenarındaki köpek cesedini görenler, HAYTAP İl Temsilcisi Gül Turan’a ulaştı. Gül Turan tarafından olay yerine polis, zabıta, veteriner hekim ve Çevre Orman İl Müdürlüğü’nden görevliler çağrıldı.

Tutanak tutulmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan barınağında veteriner hekimler tarafından yapılan incelemede 1.5 yaşındaki melez sokak köpeğinin, kafasına vurulan sert bir cisimle öldürüldüğü, sivri bir cisimle sağ gözünün yerinden çıkarıldığı, çenesinin ve dişlerinin kırıldığı, derisinin 25 santimetrelik bir kısmının da kesici bir aletle kesildiği belirlendi.

HAYTAP İl Temsilcisi Gül Turan, köpeğin vahşice öldürüldüğübü söyledi. Turan, "Şah damarında bir santim demirle girip çene içi kırılarak gözü dışarı oyulmuş. Ardından derisi yüzülerek bir cinayet işlenmiş. Bu bir vahşet.

Bunu yapan insan olamaz. Bu kişi hala toplumda bizlerle birlikte yaşıyor. Bunu yapan potansiyel bir suçlu. Derhal klinik bir tedavi görmesi gerekir. Toplumu duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Turan, katilin bir an önce yakalanmasını istediklerini belirtti. Gül Turan, "Çünkü hayvan öldürmenin bir adım sonrası insan öldürmektir. O nedenle katil diyorum.

Bu kişi insanlara da zarar verebilir. Bunu yapanı bildirene, HAYTAP olarak 2 bin TL’lik para ödülü vereceğiz. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Yaprak KOÇER/DHA