Yaşam Böyle yemek menüsü olur mu?

Böyle yemek menüsü olur mu?

Paylaş
Böyle yemek menüsü olur mu?

İzlanda'da at eti, kuzu kellesi, penguen etinin yanı sıra çürütülmüş köpek balığı eti 'Hakarl' da menüye eklendi

Başkent Reykjavik’in merkezindeki Icelandic Bar adlı restoranda müşterilerin beğenisine sunulan "Hakarl" adı verilen çürümüş köpekbalığı eti yemeğini yiyen müşteriler, yemeğin "amonyakla karışık Fransız kamamber peyniri tadında olduğunu ve insanın dilini yaktığını" söylediler.

Hakarl’ı yiyenler, ağızda meydana gelen yanma hissini gidermek için bol miktarda Brennevin adlı yerel içkiden içiyor. Köpekbalığı etinin çürümüş olmasından şikayetçi olmayan müşteriler, çünkü İzlandalılara göre köpekbalığı etinin çürümüş olması gerektiğini ifade ediyor.

Restoranın iyice kapalı bir alanda bulunması sayesinde çürümüş köpekbalığı etinin yaydığı koku çevreyi fazla etkilemiyor. Söz konusu yemek için yakalanan köpekbalığı, idrarından gelen asitleri gidermek amacıyla iki ay boyunca çakıl taşlarının altında gömülü tutuluyor.

BAŞKA NELER YİYORLAR?

Bu işlemin sonunda da köpekbalığı uzun bir süreliğine asılı duruyor. İzlanda’nın özel yemekler menüsünde sadece Hakarl’ın bulunmadığını belirten gastronomi uzmanları, koç yumurtası, balina, at ve ren geyiği eti, kuzu kellesi, rengarenk gagalı Macaroni penguen etinin de menüde yer aldığını ifade ediyor.

Haberin Devamı