Gündem 'Boynuzlu' deyince öldürdü

'Boynuzlu' deyince öldürdü

Paylaş
'Boynuzlu' deyince öldürdü

Adana'da eşini rahatsız ettiğini ileri sürdüğü arkadaşı 28 yaşındaki Mehmet Dağ'ı bıçakla öldüren 31 yaşındaki İnan Çelebi, "Boynuzların çıkmış deyince kendimi kaybettim" diyerek, kendini savundu

Konfeksiyon işçisi Mehmet Dağ, 29 Mart’ta, Havuzlubahçe Mahallesi 15088 sokakta, evine birkaç yüz metre kala uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. 14 bıçak darbesiyle yaralanan Dağ, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılmadı.

600 KİŞİ SORGULANDI

Öldürülen kişinin vücudundaki bıçak sayısının fazla olması dolayısıyla cinayetin namus yüzünden işlenmiş olabileceği üzerinde duran polis, yaklaşık 2 ay süren çalışmada, Dağ’ın ailesi ve işyeri arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 600 kişiyi sorguladı.

Şüpheli olarak ifadesi alınan, ancak, cinayeti önce kabul etmeyen mobilya ustası İnan Çelebi, daha sonra, arkadaşı olan Dağ’ı eşini taciz ettiği için öldürdüğünü itiraf etti.

EŞİNİ RAHATSIZ EDİYORMUŞ

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Çelebi, hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanan Çelebi, öldürdüğü kişinin 10 yıllık arkadaşı olduğunu ve 1.5 yıldır eşini rahatsız ettiğini söyledi.

Kendisinin olayı tesadüfen öğrendiğini belirten Çelebi, “Yolda karşılaştığımızda bana ‘Boynuzların çıkmış’ diyerek küfretti. Sonra da tekme, yumruk saldırdı. Ben de kendimi kaybedip bıçakla vurdum” dedi.

“ÖPMEK İSTEDİ”

Sanığın eşi 27 yaşındaki Fatma Çelebi de, ölen Mehmet Dağ’ın kendisini rahatsız ettiğini ileri sürerek, “Bana hoş olmayan tekliflerde bulundu. Bana ‘Dışarı çıkalım, gezelim’ dedi. Ben de kendisine yakışmadığını söyledim.

Bir seferinde çantasını unutmuş ve almaya gelmişti. O zaman da beni öpmeye kalkıştı” dedi.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)

2