Siyaset 'Boyu kadar siperin arkasında duruyor'
Paylaş
'Boyu kadar siperin arkasında duruyor'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Kılıçdaroğlu yorumu: Boyu kadar siperin arkasında duruyor

Bilecik'e gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siperde ayakta durması ile ilgili soru üzerine “Öyle hazırlıklı gitmek ve boyu kadar siperin arkasında durmanın takdirini vatandaşlara bırakıyorum” dedi.

'ABESLE İŞTİGAL'

Bakan Veysel Eroğlu, il çevre toplantısına katılmak üzere geldiği Bilecik'te Vali Halil İbrahim Akpınar'ı ziyaret etti. Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siperde ayakta durmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, “Bunları gündeme getirmek abesle iştigal etmektir. Bir kere sayın Başbakanımız oraya aniden ve hadisenin olduğu yere gitti. Öyle hazırlıklı gitme ve boyu kadar siperin arkasında durmanın takdirini vatandaşlara bırakıyorum. Bu tür şeyler hakikaten çok dikkate alınmaması gereken hususlar. Basın bunları niye böyle değerlendiriyor anlamış değilim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bir gazetecinin Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan'ın eczacı eşi Kevser Fidan'ın AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı olmasının kentte eleştirilere neden olduğunu söylemesi üzerine, “Kendisinin bir memuriyeti yok ise olabilir. Kendisi eczacılık yapan bir bayan. Hukuki manisi yok yani. Bir de biz ‘Falanca müdürün eşi partide çalışıyor' diye değerlendirmiyoruz. Biz kişinin çalışkanlığına bakıyoruz. Bunlar demokrasinin gereğidir. Normaldir. Bunları olgunlukla karşılamak lazım” karşılığını verdi.

Bakan Veysel Eroğlu valilikten sonra İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen il çevre toplantısına katıldı.

Tuncay ÇANKAYA / BİLECİK, (DHA)