Sağlık Boza bağışıklığı güçlendiriyor

Boza bağışıklığı güçlendiriyor

Paylaş
Boza bağışıklığı güçlendiriyor

Sonbahar mevsiminin sonuna yaklaşırken havaların soğuması, vatandaşı boza içmeye yönlendirdi. Özellikle kış aylarında daha çok tercih edilen boza, yaz aylarında da artık tercih ediliyor. Birçok gribal enfeksiyona karşı direnci artıran boza, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de önemli bir rol oynuyor

Bozanın, bebekli annelerde süt yapımına yardımcı olduğunu aktaran 25 yılIık bozacı Özbek Özkonak, "Boza, içerisinde bulundurduğu D ve B vitamini ile anneler için süt yapma özelliğini taşıyor. O yüzden tercih edilen bir içecektir. Boza, süt yapma özelliği olduğu için doktorlar tarafından da tavsiye edilen bir içecek haline geldi. Yazın bile bu yüzden çok kişi gelip talep ediyordu. O yüzden artık yazları da boza üretiyoruz. Boza artık yaz içeceği de oldu" ifadelerini kullandı.

AÇLIĞI DA KESİYOR

Gribal enfeksiyonlarda düzenli ve ekşi şekilde tüketildiği takdirde bozanın bir hastalıklara karşı koruyucu olduğuna dikkat çeken Özkonak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Boza biraz daha ekşi tüketildiği takdirde sizi gribe karşı daha çok koruyor. Kışın içiliyor ama şeker de içerdiği için enerji veren bir içecek. Bir bardak içtiğiniz zaman tokluk hissi verir. Acıktığınız zaman bir bardak için, bir süre size tokluk hissi verir. Boza hem besleyici hem de hazmı kolay bir içecektir."

İHA

Haberin Devamı