Siyaset Bozdağ: Dizi tarihi gerçeklere uymuyor
Paylaş
Bozdağ: Dizi tarihi gerçeklere uymuyor

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili tartışmalara ilişkin, "İtirazımız dizinin tarihi gerçeklere uymaması nedeniyledir" dedi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Arnavutluk'un bağımsızlığının 100. yıl dönümü kutlamaları için bulunduğu başkent Tiran'da, Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Tartışmaların yapılması normal. Çünkü dizinin hem Türkiye hem Balkanlar hem de dünyanın diğer yerlerindeki izlenme oranı çok yüksek. Tabii, diziler tarihi karakterlerle alakalı olunca da tarihin gerçekleriyle uyuşması beklenir. Ancak Muhteşem Yüzyıl'la ilgili baktığımız zaman burada gerçeklerle örtüşmeyen pek çok sanal sahnelerle uydurma birtakım yönleriyle beraber tanıtılan bir Kanuni söz konusu.

Kanuni'nin yaptıklarını doğru gösteren bir diziye kimsenin itirazı olmaz, olması da düşünülemez. Bizim itirazımız dizinin bizim tarihimizin gerçeklerine uymaması, gerçeklerden öte tarihe iftira içerecek pek çok özeli barındırması nedeniyledir. Yoksa bu diziyle alakalı değil, tarihi çarpıtan yaklaşımlarla ilgilidir."

Haberin Devamı