Siyaset Bozdağ Kamerun Meclisine hitap etti
Paylaş
Bozdağ Kamerun Meclisine hitap etti

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kamerun Cumhurbaşkanı Biya ve Meclis Başkanı Djibril ile görüştü, Kamerun Meclisine hitap etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya ve Meclis Başkanı Cavaye Yegui Djibril ile görüştü.

Başkent Yaounde'deki resmi temasları kapsamında Devlet Sarayı'na gelen Bozdağ, Biya ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Bozdağ, Türkiye ve Kamerun ilişkilerini geniş şekilde ele aldıklarını belirtti. İki ülke cumhurbaşkanlarının karşılıklı ziyaretlerinin ilişkilerde milat olduğunu ifade eden Bozdağ, Biya'nın Türkiye ziyaretiyle açılan yeni sayfanın ilerleyen süreçte daha da güçlenerek büyüyeceğine olan inancını dile getirdi.

"Önümüzdeki günlerde Türk ve Kamerunlu işadamlarının ortak çalışmalar yaptığına, Türk işadamlarının Kamerun’da çok çok yatırımlar yaptığına şahit olacaksınız" diyen Bozdağ, iki halkın dostluğu ve kardeşliğinin daimi olmasını diledi.

Kamerun Meclisi'ne hitap

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha sonra Kamerun Meclis Başkanı Djibril ile görüştü. Bozdağ, baş başa görüşmenin ardından Kamerun Meclisi'ne hitap etti. Kamerun halkının temsilcilerine hitap etmekten büyük bir onur duyduğunu belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve millet için söylediği bir söz vardır ve mecliste tam başkanın oturduğu yerin arkasında yazar. Onu burada size tekrar etmek isterim, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Dünyanın her yerinde olduğu gibi Kamerun Millet Meclisi de Kamerun halkının kayıtsız ve şartsız egemenliğinin temsil edildiği yegane yerdir. Ben tekrar Kamerun halkının kayıtsız şartsız egemenliğini temsil eden saygıdeğer üyeleri ve şahsınızda Kamerun halkını saygıyla selamlıyorum."

Meclisin bir ülkede demokrasinin varlığının en önemli göstergesi olduğunu dile getiren Bozdağ, sağlıklı işlemesi, millet adına yasamayı ve denetimi etkin şekilde yürütmesi halinde milletin her daim sesi olacağını söyledi.

Türkiye ile Kamerun'un halklarıyla birlikte dost ve kardeş iki ülke olduğunu belirten Bozdağ, "Aramızda 5 bin 500 kilometre mesafe olsa da Türk halkıyla Kamerun halkının birbirlerine olan sevgileri arasında herhangi bir mesafe bulunmamaktadır" diye konuştu.

Bozdağ, Türkiye'nin yaşadığı siyasal ve tarihi tecrübelerin Kamerun'un yaşadıklarıyla benzerlik arz ettiğini aktararak, "Türkiye başardı, eminim ki Kamerun da başaracaktır" dedi.

Haberin Devamı