Siyaset Bozdağ: Milletvekillikleri düşmeyecek
Paylaş
Bozdağ: Milletvekillikleri düşmeyecek

Bozdağ: Milletvekillikleri düşmeyecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bazı BDP’lilere ait dokunulmazlık dosyalarının TBMM’ye sunulmasına ilişkin, "Eğer dokunulmazlıkları kaldırılırsa milletvekilliği düşmeyecek. Yargılama ve soruşturma engelleri kalkacak. Bu durum milletvekillerinin yasama faaliyetlerini engellemeyecek" dedi.

Haberin Devamı

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, bazı BDP’lilere ait dokunulmazlık dosyalarının TBMM Adalet Komisyonu ile Anayasa Komisyonu’ndan oluşacak Karma Komisyon’da ele alınacağını söyledi.

Bozdağ, "Karma Komisyon, değerlendirmesini yapar ve dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar verirse, Genel Kurul’a gelecek ve Genel Kurul’da oylanacak. Genel Kurul’un kaldırması halinde, dokunulmazlık da kaldırılmış olacak. Tabi bu durumda, sadece dokunulmazlığı kalkan dosyalarla ilgili soruşturma ve kovuşturma yapılabilecek. Onun dışındaki dosyalarla ilgili soruşturma ve kovuşturma söz konusu olmaz" diye konuştu.

Dokunulmazlığı düşen milletvekilinin yasama faaliyetinin devam edeceğini ifade eden Bozdağ, "Dokunulmazlığın kaldırılması, milletvekilliğinin düşmesi anlamına gelmez. Dokunulmazlığı kaldırılanların milletvekilliği devam edecek, sadece yargılama ve soruşturma engeli ortadan kalkar. Kalkan şey, yargılama engelidir" dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, dokunulmazlığı kaldırılanların milletvekilliği düşmeyeceği için "Meclis grubu da düşer" şeklindeki yorumların gerçekçi olmadığına işaret etti.