Ekonomi BP, Güney Amerika'daki hisselerini Çin'e satıyor

BP, Güney Amerika'daki hisselerini Çin'e satıyor

Paylaş
BP, Güney Amerika'daki hisselerini Çin'e satıyor

BP, Güney Amerika'daki hisselerini Çin'e satıyor

Meksika Körfezi'ndeki çevre felaketi, enerji kaynakları peşinde koşan Çinliler'e fırsat oldu.
Meksika Körfezi'nde meydana gelen petrol sızıntısı nedeniyle zora giren petrol devi BP'nin Güney Amerika'da bulunan bazı varlıklarını Çin'e satmak için görüşmeler yürüttüğü bildirildi. Çin basına yansıyan haberlere göre, ülkenin en büyük 3'üncü petrol kuruluşu CNOOC ile BP arasında yürütülen görüşmeler çerçevesinde, İngiliz petrol devinin Arjantin merkezli Pan American Enerji şirketindeki hisselerinin %60'ının satışı konusunda anlaşma zemini aranıyor. Çinli ekonomi portalı Hexun.com, anlaşma sağlanması halinde CNOOC'un 10 milyar dolara yakın bir ödeme yapacağını belirtti.
Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden BP, ABD Başkanı Barrack Obama ile gerçekleşen ve petrol sızıntısının yol açtığı çevre felaketinin ele alındığı görüşmede 20 milyar dolarlık tazminat ödemeyi kabul etmişti. BP'nin satıştan elde edeceği fonu tazminat bütçesine aktaracağı belirtiliyor.
Özellikle küresel finans krizinin başlamasından sonra yurtdışında daha faal hale gelen Çinli şirketler, enerji kaynakları üzerindeki pay edinme çabaları ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı