Gündem Bravo başkan

Bravo başkan

Paylaş
Bravo başkan

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne kadar görülmemiş bir uygulamayla, üst düzey belediye bürokratlarının maaşlarını yüzde 20 oranında indirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediyeye bağlı şirketlerde görevli üst düzey bürokratların memur maaşı, huzur hakkı ve murahhas üye ücretlerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla indirim yapıldı.

Haberin Devamı

Genel sekreter, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, genel müdürler ve genel müdür yardımcılarını kapsayan uygulama sonucunda, bu bürokratların maaşları yüzde 10 ile 30 arasında değişen oranlarda, ortalama yüzde 20 azalmış oldu.

‘Maaşlar dengelendi’

Aziz Kocaoğlu, “Görev değişikliklerinden dolayı zaman içinde aynı statüdeki bürokratların maaşları arasında farklılıklar oluşmuştu. Bunları dengeledik. Ayrıca tasarruf yaptık” dedi.

Başkan Kocaoğlu, işçi sendikalarına yaptıkları ‘2 yıl zam yapmama’, böylece taşeron işçileri kadroya almak için kaynak yaratma önerisi için de bürokrat maaşlarındaki uygulamanın örnek olacağını söyledi.

Utku BOLULU/DHA