Spor Brezilya ve yıldızları

Brezilya ve yıldızları

Paylaş
Brezilya ve yıldızları

Dünya kupaları tarihinin en başarılı ekibi Brezilya G Grubu'nda Portekiz, Kuzey Kore ve Fildişi Sahili ile ilk iki mücadelesi verecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde, Şili, Paraguay, Arjantin, Uruguay, Ekvador, Kolombiya, Venezuela, Bolivya ve Peru ile birlikte ilk dörde girerek Güney Afrika biletini alma mücadelesi veren Brezilya, oynadığı 18 maçın 9’unu kazandı ve 34 puanla, grup lideri olarak Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı.

TEKNİK DİREKTÖR DUNGA
Başarıları: Güney Amerika Futbol Şampiyonası (2007), FIFA Konfederasyon Kupası (2009)

Kariyeri: 31 Ekim 1963’te Brezilya’nın Ijui kentinde doğan ve asıl adı Carlos Caetano Bledorn Verri olan Dunga, adını futbolculuk döneminde duyurdu ve 30 yaşındayken kaptanı olarak çıktığı Brezilya milli takımıyla 1994’te dünya kupasını kaldırdı.

Dunga, İtalya, Almanya ve Japonya maceralarının ardından futbolu oyuncu olarak 2000 yılında bıraktı. Dunga, futbola, daha önce bu alanda hiç tecrübesi bulunmamasına karşın 2006 yılında, Brezilya milli takımının başına geçerek geri döndü.

ÖNE ÇIKAN FUTBOLCULAR
Julio Cesar (Kaleci): Brezilya, Taffarel’in altın günlerinden bu yana hiçbir kalecisine, Julio Cesar’a kadar güvenmedi.

Büyük bir motivasyona sahip olan Cesar, üstün yetenekleriyle Kupa’nın en büyük adaylarından Brezilya’nın kalesine geçmeyi hak ediyor.

Kaka (Orta Saha):
Gerçek adı Ricardo Izecson dos Santos Leite olan futbolcu, son yılların tartışmasız en yetenekli oyuncularından.

Üstün nitelikleriyle Dünya Kupası’nın yıldız adayları arasında yer alan futbolcu, gol yollarındaki çok yönlülüğü ve son vuruşlardaki başarısıyla biliniyor.

Robinho (Forvet):
Her ne kadar Avrupa’da başarılı bir performans sergileyemese de Robinho, futbol hayatını devam ettirdiği Brezilya’da büyük bir yıldız olarak kabul ediliyor.

Her zaman hücumu düşünen, takımını ateşleyecek yeteneğe sahip futbolcu, her topla buluştuğunda rakip takımlar için tehlike oluşturuyor. Futbolcunun en büyük kusuru, motivasyonunu çabuk yitirmesi.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Tarihinde 5 dünya kupası bulunan Brezilya, şampiyonaya 18 kez katıldı ve yaptığı 92 maçın 64’ünü kazandı, 14 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı.

2

Haberin Devamı