Ekonomi Brezilya'da yatırım çağrısı

Brezilya'da yatırım çağrısı

Paylaş
Brezilya'da yatırım çağrısı

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen Türkiye-Brezilya İş Forumu'na katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Brezilya ile Türkiye arasında yeni bir dönemin başladığını söyledi

Türkiye büyük bir fırsat

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Brezilya arasında yeni bir dönemin başladığını belirterek, Türkiye’nin Brezilyalı işadamları için fırsat olduğunu dile getirdi.

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenen Türkiye-Brezilya İş Forumu’nda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin dış politikadaki aktif girişimlerinin, küresel krize rağmen dış ticarete olumlu yansıdığını ifade etti.

Ticaret hacmi katlanacak

Türkiye’nin dış politika ve ticari ilişkiler konusunda eksenini genişlettiğine değinen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: “Latin Amerika ve Karayipler’le işbirliğini yoğunlaştırma gayreti içindeyiz.

Brezilya ile 2008’de 1 milyar 742 milyon dolar olan ticaret hacmimiz, kriz yılı 2009’da 1 milyar 490 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamları en kısa zamanda katlamak noktasında kararlılık içindeyiz.”

Vergi anlaşması yararlı

Müzakereleri sürmekte olan Türkiye-Mercosur Serbest Ticaret Anlaşması’nın sonuçlanmasının, ikili ticaret hacminin yükselmesine önemli katkıda bulunacağını belirten Erdoğan, “Çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşması yatırımcılarımıza fayda sağlayacaktır.

İki ülkenin petrol şirketleri TPAO ile Petrobras’ın ortaklıkları ile Karadeniz’de petrol çıkarma çalışmaları verimli sonuçlar doğuracaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı