Yaşam Brezilyalı Soler 'Harranlı Sara' oldu

Brezilyalı Soler 'Harranlı Sara' oldu

Paylaş
Brezilyalı Soler 'Harranlı Sara' oldu

Üniversite öğrencisi Brezilyalı Cheyeme Silveire Soler, sosyal medya aracılığıyla tanıştığı Harranlı çiftçi Mahmut Budak'la evlenmek için İslamiyeti seçip, her şeyi geride bırakarak Harran'a yerleşti

Üniversite öğrencisi Brezilyalı Cheyeme Silveire Soler (25) yaklaşık 2 yıl önce sosyal medya aracılığıyla tanıştığı Harranlı çiftçi Mahmut Budak (26) ile evlenmek için İslamiyeti seçip, her şeyi geride bırakarak Türkiye'ye geldi.

Sosyal paylaşım sitesinde tesadüfen tanışan Soler ve Budak, kısa sürede arkadaş oldu. İlişkileri süresince Budak'tan İslamiyetle ilgili bilgiler alan Soler, son dönemde Müslümanlara yapılan haksızlıklardan da etkilenerek İslam diniyle ilgili araştırmalar yaptı.

Biyoloji bölümü son sınıf öğrencisi Cheyeme, araştırmalarının ardından İslamiyeti seçip Rio Grande do Sul eyaletinden Türkiye'ye geldi.



Soler ailesinin tek çocuğu Sara ve 10 çocuklu Budak ailesinin çiftçi oğlu Mahmut, şimdi resmi işlemleri tamamlayarak yuva kurmaya hazırlanıyor.

Harran'a bağlı Erdemli Mahallesi'nde Budak ailesiyle yaşayan Sara Soler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslamiyet'i daha önce de merak ettiğini ve araştırdığını söyledi.

Soler, şöyle konuştu:

"Sosyal medya üzerinden Mahmut'la tanıştık. Ondan İslamiyet hakkında bilgiler aldım. Sonra da Allah'ın izniyle Müslüman oldum, çok mutluyum. Brezilya'da bir arkadaşımın yanına gidip Müslümanların giyimiyle ilgili bilgi aldım ve eski kıyafetlerimi atıp örtündüm. Uzun süredir böyle bir arayış içinde olduğumdan ailem şaşırmadı. Eski hayatımı geride bırakıp Türkiye'ye geldim ve burada yaşamak istiyorum. İnşallah işlemlerimiz tamamlandıktan sonra ailem de buraya gelecek ve nikah kıyacağız. Mahmut bana buradaki sıkıntıları anlattı ama ben buna rağmen gelmek istedim. Birkaç gündür buradayım ve huzurluyum."



"Her şeyi bilerek geldi"

Mahmut Budak da Soler ile sosyal paylaşım sitesinde tanıştıklarını, başlarda internetten çeviri programları sayesinde anlaşabildiklerini, daha sonra ise Soler ile konuşarak Portekizce öğrendiğini belirtti.

Görüştükleri süre boyunca Soler'e yaşantısıyla ilgili her şeyi anlattığını belirten Budak, buna rağmen Soler'in kendisinden vazgeçmediğini ifade ederek, "Tanıştığımız ilk günden itibaren sürekli Müslümanlığı sordu. Ona İslam'ın güzelliklerini, kurallarını anlattım. Kendi tercihiyle Sara ismini seçti. Müslümanlar gibi giyindi. 3 aydır gelebilmesi için uğraşıyoruz ve zorlu olmasına rağmen nihayet gelebildi. Üniversite okuyordu, mezun olmasına az kalmıştı ama İslamiyet için her şeyi bırakıp geldi." diye konuştu.

Haberin Devamı