Dünya Brown'dan Livni'yi rahatlatan açıklama

Brown'dan Livni'yi rahatlatan açıklama

Paylaş
Brown'dan Livni'yi rahatlatan açıklama

Brown'dan Livni'yi rahatlatan açıklama

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, ülkesindeki bir mahkeme tarafından, Gazze saldırıları sırasında savaş suçu işlediği gerekçesiyle hakkında tutuklama emri çıkarılan İsrail muhalefetinin lideri, Kadima partisi başkanı Tzipi Livni’yi rahatlattı.

Haberin Devamı

Livni’yi telefonla arayan Brown, tutuklama kararına karşı olduğunu belirterek, Livni’ye "İstediğiniz zaman ülkeme gelebilirsiniz" teminatını verdi.
İsrail hükümeti, Livni’ye yönelik karara büyük tepki göstermişti. Bir Yahudi kuruluşunun toplantısına katılmayı planlayan Livni ise hakkındaki kararı öğrenip, İngiltere’ye varışında tutuklanacağı endişesiyle bu ay içinde yapacağı ziyareti iptal etmişti.

Brown, Livni’ye, bu tür durumların ortaya çıkmasına imkan veren mevcut yasal prosedürlerin değiştirilmesi için de harekete geçeceğini belirtti.
Livni de Brown’a bu duruma derhal bir çare bulunmasının gereğini anlattı. Livni’nin, Brown’la görüşmesi sırasında kendisi için değil, İsrail’de veya dünya ülkelerinde "teröre karşı savaş veren siyasi liderler, komutanlar veya askerler için böyle bir düzenlemenin gerekli olduğunu" söylediği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, tutuklama kararını İngiltere’de son yıllardaki en büyük siyasi yanlışlarından biri olduğunu ifade etmişti.