Gündem Brüksel'de kritik görüşme! Erdoğan, Tusk ve Juncker ile bir araya gelecek

Brüksel'de kritik görüşme! Erdoğan, Tusk ve Juncker ile bir araya gelecek

Paylaş
Brüksel'de kritik görüşme! Erdoğan, Tusk ve Juncker ile bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek hafta Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile 3'lü görüşme gerçekleştirecek.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Türkiye'nin AB üyeliği konusunda son dönemde taraflardan gelen sert mesajların gölgesinde gerçekleşecek olan görüşmeye ilişkin açıklama Brüksel'den geldi.

Erdoğan'ın 25 Mayıs'ta Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşeceği duyuruldu. NATO zirvesinden önce yapılacak görüşmenin adresinin Brüksel olacağı belirtildi.


HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLECEK?


Tıkanan üyelik müzakereleri, idam cezasını geri getirme yönünde yapılan açıklamalar ve Türkiye ile AB arasında imzalanan mülteci anlaşmasının geleceği gibi kilit konular masada olacak.


TÜRKİYE-AB ARASINDA ZİRVE İÇİN İLK ADIM MI?


Brüksel'de yapılacak Erdoğan-Juncker-Tusk görüşmesinin Türkiye ve AB arasında bir zirve yapılmasının önünü açabileceği belirtiliyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 10 Mayıs'ta Brüksel'de yaptığı temasların ardından NATO Zirvesi çerçevesinde AB yetkilileri ile yapılacak bir görüşme sonrası, zirve için planlama yapılabileceğini duyurmuştu.

ERDOĞAN: KAPI KULU DEĞİLİZ


Gelecek hafta yapılacak görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği'ne bir kez daha eleştiri geldi. Erdoğan, dün TÜSİAD toplantısında yaptığı konuşmada "54 yıldır bu ülkeyi kapısında sürüm sürüm süründüren bir Avrupa Birliği var. Türkiye'ye referandum sürecinde yaptıklarını gördünüz. Biz kapıkulu değiliz, onurumuz ve haysiyetimiz var" demişti.