Gündem BSM'den Anonymous'a "siber saldırı" yanıtı

BSM'den Anonymous'a "siber saldırı" yanıtı

Paylaş
BSM'den Anonymous'a "siber saldırı" yanıtı

Bilişim Suçları Mücadele Derneği Genel Başkanı Yavuz Koçoğlu, "Anonymous" adlı siber korsan ya da korsanların, Türkiye'ye yönelik saldırısı karşısında boş durmayacaklarını bildirdi.

Koçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Anonymous"un arkasında ABD’nin olduğunu iddia ederek, bu grubun, Wikileaks belgelerinin açıklanmasının ardından Mısır, Lübnan ve Suriye’de yaşanan olayların benzerinin Türkiye’de yaşanmasını amaçladığını ifade etti.

Haberin Devamı

Yavuz Koçoğlu, şunları kaydetti:
"Anonim isimli kendilerini hacker olduklarını iddia eden ama gerçekte lamer olduklarını tahmin ettiğimiz Ddos attack (Sunucu meşgul etme) saldırıları yapacaklarını söyleyen kişi ya da kişiler olarak tanımlayan bu gruba ülkemize yapacakları bir saldırının karşısında boş durmayacağımızı buradan hatırlatıp, devletin bu alanda suçlarla mücadele etmesi gereken kurum ve kuruluşlarını da göreve davet ediyoruz.

Anonim adında ülkemize siber saldırılar düzenleyeceğini açıklayan grubun arkasında ABD’nin olduğunu tahmin ediyoruz. Wikileaks belgeleri ile istediğini elde edemeyen bu ülkenin, bu şekilde bir saldırı ile ülkemizde sanal bir gündem oluşturup karıştırmak istediğini biliyoruz."

Haberin Devamı

Koçoğlu, açıklamasında ayrıca, dernek olarak internette yasak ve sansüre karşı olduklarını belirterek "Fakat bazı sitelerin Türkiye;yi 3. dünya ülkesi konumunda görmesi ve ülkemizde birçok insanın mağdur konuma düşmesinde etkin rol oynaması ve mağdur olan insanların mağduriyetlerinin giderilmesine de tavır almaları da gözümüzden kaçmamaktadır" görüşünü dile getirdi.

Yavuz Koçoğlu, özel hayatın gizliliğinin ihlali, kişilik haklarına saldırı ve müstehcen görüntülerden dolayı Youtube, Wordpress, Twitter gibi internet siteleri ile yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını, Türkiye’deki reklam pastasından önemli bir gelir elde eden bu sitelerin sorunların çözülmesi noktasında ayak diretmeleri halinde kapatılması için kendilerinin de çalışma yürüteceklerini ifade etti.