Hakan Çelik Bu açık bir Erdoğan zaferidir
HABERİ PAYLAŞ

Bu açık bir Erdoğan zaferidir

Bu seçimin sonucu Recep Tayyip Erdoğan’ın açık bir zaferidir. 8,5 yıl iktidarda, iki dönem de işbaşında kalan Başbakan Erdoğan, kuşkuya yer bırakmayacak şekilde bir dönem için daha halkın ezici bir çoğunluğunun desteğini aldı. Türkiye’nin de içinde bulunduğu kuzey yarım kürede, üçüncü dönem böyle bir başarı elde eden bir lider neredeyse yok gibi. Kabine içinde Cemil Çiçek, Egemen Bağış, Mehdi Eker, Ali Babacan, Bülent Arınç, Nihat Ergün, Zafer Çağlayan, Binali Yıldırım, Recep Akdağ, Taner Yıldız, Ömer Dinçer, Cevdet Yılmaz gibi bakanlardan bazıları siyasi etkinlikleriyle, bazıları ise icraatlarıyla Erdoğan’ın performansına önemli katkı sağladı.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ama hiç kuşku yok ki bu başarıda en büyük pay, Erdoğan’a ait. Başbakan Erdoğan dünya çapında bir karizmayla liderlik ortaya koydu. Eşine az rastlanır bir inanç ve dirençle yoluna devam etti, arkadaşlarını müthiş bir beceriyle motive etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Ömer Çelik en çok çalışan ve katkı sağlayan isimler arasındaydı. Başbakan Erdoğan’ın son dönemde basın danışmanı olarak çalışmaya başlayan Lütfullah Göktaş’tan Erdoğan’ın fotoğrafçısına kadar herkesin bu başarıda rolü var.

Hatta son dönemde babasının yanında stratejik iletişim danışmanı gibi yer alan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da... Erdoğan’ın bu zaferinin ardında makro ekonomideki başarıların ve yatırımlar alanında elde edilen ilerlemelerin rolü de büyük. Başbakan zaferini ilan ederken AK Parti Genel Merkezi’ndeki dünkü balkon konuşmasında önemli ifadeler kullandı. Barış, adalet ve demokrasi vurgusu yaptı. “Daha mütevazı olmanın gayreti içinde olacağız. Millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya devam edeceğiz” dedi. Erdoğan’ın “kampanya sürecinde kırıp incittiğimiz varsa onlardan özür diliyoruz” şeklindeki sözlerini yeni dönem için bir başlangıç olarak kabul etmek gerekir. Erdoğan’ın önünde şimdi iki önemli mesele var: Kürt sorunu ve yeni anayasa konusu. Erdoğan halktan aldığı destekle bu iki zor alanda rahatlıkla adımlar atabilir.

Haberin Devamı

CHP başarısız oldu

Bu sonuç CHP için bir başarı değildir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok çalıştı ve örneğin en çok il ziyaret eden lider oldu. Kürt meselesi konusunda cesur çıkışlar yaptı, CHP’nin daha önce hiç girmediği konularda cesaretli bir tutum takındı. Ama CHP yönetiminin söylemler konusunda içine düştüğü tutarsız ve inişli çıkışlı grafik, belli oranda oy kaybettirdi.

CHP, iktidar olması halinde Türkiye’yi bugün olduğundan daha iyi bir yere götürebileceği konusunda yeterli işaretleri veremedi. Kılıçdaroğlu dün her ne kadar seçim sonucunu bir başarı gibi gösterdiyse de CHP içinde kazanlar kaynayacaktır. Numan Kurtulmuş’un lideri olduğu HAS Parti’nin aldığı çok düşük oylar ve Saadet Partisi’nin neredeyse tamamen erimiş olması, bu seçimin önemli sonuçları arasında.

MHP’nin barajı önemli bir oy oranıyla aşmış olması da arkasında kim olursa olsun siyaset mühendisliği denemelerine vatandaşların büyük tepki gösterdiğini ortaya koydu. Seçimin en önemli sonuçlarından biri de bağımsızların ve Kürt kökenli siyasetçilerin güçlü bir şekilde Meclis’e dönmüş olmaları. Tek başına bu tablo bile Kürt meselesine ivedilikle çözüm bulunması gerektiğini gösteriyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder