Gündem Bu adamlara fair-play ödülü yakışır

Bu adamlara fair-play ödülü yakışır

Paylaş
Bu adamlara fair-play ödülü yakışır

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde yaklaşık 10 metreden dereye uçan otomobildekiler Zonguldaksporlu futbolcular tarafından kurtarıldı

Zonguldak-Ankara Karayolu'nun Dorukan Tüneli çıkışında önceki gün saat 16.00 sıralarında meydana gelen kazada, Ankara'dan Zongudak'ın Çaycuma İlçesi'ne giden 61 yaşındaki Cemal Yardım yönetimindeki 67 ES 984 plakalı otomobil, sürücüsünün viraja hızlı girmesi sonucu kontrolden çıkıp 10 metreden yol kenarındaki dereye uçtu.

Derenin içinde ters dönen aracın sürücüsü Cemal, yanında bulunan 82 yaşındaki Rakibe, 85 yaşındaki Mahir Yardım ve 53 yaşındaki Nihal Yurtbay yaralandı. Kendi imkanlarıyla araçtan çıkan sürücü Cemal Yardım, Akyurt Belediyespor ile oynayacağı Bölgesel Amatör Ligi karşılaşması için Ankara'ya giden Zonguldakspor kafilesini taşıyan otobüsü durdurup yardım istedi.



Teknik Direktör Resul Kumaş, masör İsmail Arslan ve futbolcular dereye inerek araçtaki 3 yaralıya yardım etti. Ayakkabılarını çıkarıp, eşofmanlarının paçalarını dizlerine kadar sıvayarak dereye giren futbolcular, önce hafif yaralı olan Nihal Yurtbay'ı araçtan çıkardı.

Futbolcular, dik yamaçta uzun ağaç dallarına tutunarak Yurtbay'ı yola çıkardı. Futbolcular, daha sonra durumları ağır olan Rakibe ve Mahir Yardım'ı araçtan çıkardı.

Bu sırada gelen 112 Acil Servis ekibi, iki yaralıya derede ilk müdahaleyi yaptı. Sedyelere konulan yaralılar, yine ağaç dallarına tutunan futbolcular tarafından yola çıkarıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, yaralıları kurtardıktan sonra maç için Ankara'ya giden Zonguldakspor'da Teknik Direktör Resul Kumaş ile futbolcular Yasin ve Hurşit'in, daha sonra soğuk algınlığı nedeniyle rahatsızlandığı belirtildi.Zonguldakspor maçı 2-1 kaybettiği öğrenildi

Durmuş SEVİNDİK/DHA