Şirin Sever Bu akıllı telefonlar bizi bitirecek!
HABERİ PAYLAŞ

Bu akıllı telefonlar bizi bitirecek!

Haberin Devamı

Her anımızı, kimle ne yiyip içtiğimizi, nerelerde gezdiğimizi, kiminle eğlendiğimizi, üstümüzde başımızda ne olduğunu başkalarına göstermek için kullandığımız biricik aşkımız Instagram yeni bir uygulama daha başlattı malum…

Artık snapchat ve benzeri uygulamalardaki gibi canlı yayın yapmak mümkün.

Ne yaptığınızı ne ettiğinizi anında insanlara gösteriyor, anında tepki alabiliyorsunuz. Günlerdir girdiğim her ortamda bu konu gündemde. ‘sen denedin mi?’, ‘Onun takipçisinin az olduğu ortaya çıktı’ ‘Ünlülere anında cevap yapıştırıyorum’ konuşmaları almış başını gitmiş...

O kadar ilgiliyiz ki başkalarıyla, bu kadar olur!

Belli ki akıllı telefonlar elimizde olduğu sürece bu görüntüleme çılgınlığı hiç bitmeyecek…

4 DAKİKADA SİLDİ

Ve bu çılgınlık öyle bir hal almış durumda ki, ilginç kazalara da neden oluyor…

Geçtiğimiz günlerde cemiyet hayatının ünlü isimlerinden, her anını her giydiğini sosyal medyada yayınlayan, bol çocuklu bir hanımefendinin başına geldi... Takipçileri bir anda onun çıplak fotoğrafını görünce şok oldu. Belli ki telefonuyla kendi seksi pozlarını çekiyordu ya da özel olarak birine yolluyordu o kareyi bilinmiyor ama o anda takipte olan herkes gördü!

İşin kötüsü göğüslerini çekerken göbeği de ortaya çıkmıştı. (Bu kısmı bazı kadınlar için daha kötü!!!) 4 dakika içinde hemen sildi fotoğrafı ama gören gördü, ekran görüntüsünü alan aldı. Şimdi bu görüntü telefondan telefona, elden ele yollanıyor.

Whatsapp gruplarında bile tek konu bu arkasından gelen tespit de şöyle: “Bu akıllı telefonlar bizi bitirecek..”

Ha, şunu bileydiniz ya...

Instagram'da ilişki ilanı

Sosyal medya en çok ünlülere yaradı, onların kurtarıcısı oldu. Instagram’ı kişisel gazeteleri olarak kullanıyor, açıklamalarını sosyal medya hesaplarından yapıyor, haberi ortaya koyup gereksiz sorulardan kaçıyorlar... İyi bir şey onlar için. son moda ise ilişkilerini Instagram’dan duyurmak!

Murat Yıldırım, Faslı İmane Elbani’ye aşık olduğunu Instagram’dan duyurmuştu…

Caner Erkin, Şükran Ovalı’ya aşkını aynı yerden haykırmıştı...

Şimdi de Caner Cindoruk ile Farah Zeynep abdullah bir fotoğrafla ilişkilerini Instagram’dan açıkladı. Bu gidişle sokaklarda dolaşıp kim kiminle diye ter döken muhabirler Instagram muhabiri olacak. Baksanıza haberler orada!.

Adana neden bu kadar gündemde?

Yeni bir merakım var artık…

Türkiye’deki hiç görmediğim gitmediğim şehirlere gidip oraları geziyor, keşfediyor bir sürü şey öğreniyorum. Ve hepsinin aynı sorunu yaşadığını görüyorum: Bu şehirler barındırdıkları onca tarihsel zenginliğe, öne çıkarabilecekleri yemek kültürlerine ya da bir takım başka başka özelliklerine rağmen tanıtılmıyor, turist ağırlayamıyor, varolan potansiyellerini geliştiremiyorlar.

En son Kars’ta gördüm bu manzarayı, üzüldüm. Hiçbir şey yapmayan politikacılar ve yerel yönetimler şehirlerine yazık ediyor. Geçen hafta sonu da adana’daydım. İlk gidişim...

ATAK A.Ş. ÇALIŞIYOR

Şehri keşfetmemi sağlayan da adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK A.Ş.) oldu. adana Ticaret Odası ve adana sanayi Odası’nın desteklediği ATAK A.Ş., adana’nın markalaşması için çalışıyor, şehri kolektif olarak harekete geçirecek projeler üretiyor, ekonomiye katkı sağlamak için uğraşıyorlar.

Farklı kesimlerden insanları davet ediyor, şehri tanıtıyor, hatta şehri yaşamanızı sağlıyorlar. Özellikle ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel “Kalkınma için her şeyi devletten beklememek gerek” diyerek canla başla çalışıyor. Onu izledikçe bunu keşke başka şehirler de yapsa diye düşünmeden duramıyorsunuz.

Beyrut'la turizm köprüsü

ATAK A.Ş. sadece şehre turist getirip, onlara adana kebap yediriyor sanmayın...

■ En çok ilgilendikleri konu yerli turistler... Beyrut ile turizm ve ticaret ağı kuruyorlar. Kasım’da Lübnanlı turizmcileri adana’da ağırladılar, 14-17 Şubat’ta da Lübnanlı iş adamları adana’ya gelecek. Turizm acentalarıyla hafta sonu paket programları hazırlıyorlar. 2018’den itabaren de yeni uçuş noktaları planlanıyorlar.

■ İkinci gündemleri bir film platosu kurmak... Bunun için Timur savcı, Boğaziçi ve Çukurova üniversiteleri ile ortaklaşa hareket ediyorlar. 60’lı yıllardan itibaren Türk sineması’nı yönlendiren adana’nın bu özelliğini geliştirmek derdindeler. 20 yıllık altın Koza Film Festivali şehir için çok önemli. Halihazırda yılda 1-2 film ve diziler adana’da çekiliyor.


Turistleri ne bekliyor?

Adanalı ekip, “İnsanlara farklı deneyim yaşatırsanız size gelirler” fikrinden hareketle çalışıyor...

■ Mesela Portakal Çiçeği Karnavalı... Dört yıldır yapılan ve artık marka haline gelen bu festivale yurt içinden ve yurt dışından on binlerce insan geliyor. Çok renkli ve eğlenceli bir etkinlik. Bu yıl 5’incisi yapılacak.

■ Rakı&Şalgam Festivali. Geçen yıl tepkiler olsa da adana halkı bunlara kulak asmıyor. Bu sene de yapılacak.

■ Adana’nın en öne çıkan hikayelerinden biri yeme-içme kültürü elbette. Bu şehirde durmadan adana kebap yiyorsunuz. Gazi Paşa Kebap, Onur Kebap, Tarihi Onbaşılar Kebap en iyi adresler.

■ O kadar çok çeşit portakal ve limon var ki, “Biz neden bunları yiyemiyoruz ya?” diye hayıflanmamak elde değil.

■ Adana’da 40 dakika mesafede gerçek bir kanyon var. adana’nın içinde her türlü sporun yapıldığı bir göl var. Yine 40 dakika mesafede mavi bayraklara sahip plajları olan deniz var ama bunları kimse bilmiyor. İşte tüm bunları tanıtmak için canla başla çalışan bir ekip var. Ne mutlu adana’ya.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder