Siyaset 'Bu Anayasa ile bir yere varılamaz'
Paylaş
'Bu Anayasa ile bir yere varılamaz'

Başbakan Yardımcı Cemil Çiçek, var olan Anayasa ile Türkiye'nin bir yere varamayacağını söyledi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Cemil Çiçek, Çankaya Köşkü’nde yapılan "7. e-Türkiye Ödülleri" töreni öncesinde basın mensupları ile sohbet etti.

Çiçek, gazetecilerin Anayasa değişikliğine ilişkin sorularını cevaplandırırken, referandum süresinin kısaltılmasını istediklerini ifade ederek, "Bunu daha önce yapmayı düşünüyorduk.

Ancak, CHP hiçbir şekilde Anayasa değişikliğine ’yokum’ diyor. MHP ise ’CHP’yi ikna edin, gelin’ diyor. Peki, ben anayasa değişikliğini nasıl yapacağım? diye sordu.

Bir soru üzerine, "Anayasa değişikliği konusunda toplumsal talep olduğunu" ifade eden Çiçek, sözlerine şöyle devam etti: "Ama bunu yapamıyoruz. Sorumlusu ben değilim. Ben değişikliğin hepsine varım, hazırlığımı yapmışım. Olmazsa sorumlusu ben değilim.

Eninde sonununda Anayasa değişikliği Türkiye’nin gündemine gelecek. Bu Anayasa ile Türkiye bir yere varamaz. Arabanın motoru yağ yakıyor. Lastikleri kabak, egzozu patlak.

Hangi becerikli şoför olursa olsun bu araba ile bir yere gidilemez, Her türlü Anayasa değişikliği önemlidir. Biz 5 madde (ilk 4 madde ve 175. madde) dışında hepsine varız. İsterlerse bir komisyon oluşturalım. Bunun zemini Meclis’tir. Soyut tartışmayalım. Anayasa değişikliği olunca muhalefet Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. Bunlar 411 kararını da Anayasa Mahkemesine götürdüler."

Cemil Çiçek, Siyasi Partiler Kanunu’nda düzenlemeler yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine de, "Bu konuda değişiklik yapılabilir ama köklü değişiklik, Anayasa’nın 68 ve 68. maddeleri ile olur. O olmadığı takdirde ’değişti de ne oldu’ diye yazarsınız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı