Dünya Bu bir bomba

Bu bir bomba

Paylaş
Bu bir bomba

Amerikan Havayolları'na ait uçağı havaya uçurmak isteyen Ömer Faruk'un patlayıcı tozu karnına değil küloduna sakladığı ortaya çıktı

Nijeryalı Ömer Faruk Abdulmuttalip, geçen pazar Hollanda’nın başkenti Amsterdam’dan Amerika Detroit’e giden 278 yolcu ve 11 mürettebatı bulunan Amerikan Havayolları’na ait uçağı havaya uçurmak istemişti.

Haberin Devamı

Abdulmuttalip’in karnına yapıştırdığı yastığın içine sakladığı patlayıcı toza şırıngayla kimyasal bir sıvı enjekte ederek uçağı havaya uçurmaya çalıştığını açıklamıştı. Bomba düzeneğindeki aksaklık yüzünden hafif bir patlamayla alev alınca yolcular kurtulmuştu.

KÜLODUNDA 80 GRAM PATLAYICI

Tutuklanan Ömer Faruk, önce terör örgütü El Kaide militanı olduğunu itiraf etmiş sonra da yalanlamıştı. İncelemede Ömer Faruk’un patlayıcı tozu karnına değil küloduna sakladığı ortaya çıktı.

Ömer Faruk, uçağa binmeden önce içinde 80 gramlık patlayıcı ‘PETN’ maddesi bulunan paketi iç çamaşırının ağ bölümüne dikmiş. Şırıngadaki kimyasalı da iç çamaşırına enjekte etmiş. Ancak külodu alev alınca vücudu da yanmış.