Yaşam Bu bir güneş enerjisi santrali!

Bu bir güneş enerjisi santrali!

Paylaş
Bu bir güneş enerjisi santrali!

Çin’in Datong şehrinde 50 MW gücünde enerji üretecek ve panda şeklinde tasarlanmış güneş enerjisi santrali temiz enerji üretmeye başladı.

Temiz enerjinin en sevimli hali Çin’de çalışmaya başladı. Çin’in Datong şehrinde 50 MW gücünde enerji üretecek ve panda şeklinde tasarlanmış güneş enerjisi santrali temiz enerji üretmeye başladı. Santralin 1.056 milyon ton kömür kullanımın önleyerek, karbon emisyonunu 2.74 milyon tona kadar azaltması bekleniyor. Ayrıca başka “panda santral”lerinin de yapılacağı öngörülmekte.



Bu proje eski adı “United Photovoltaics” olan, “Panda Green Energy” firmasının Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile işbirliği içinde yaptığı ilk uygulama. Aynı yapının içinde bir de gençlere temiz enerjiyi sevdirmek ve öğretmek adına kurulan bir de gençlik etkinlik merkezi de eklenmiş.
Çin temiz enerji yatırımlarını artırmayı planları arasına almış. Gelecekte de daha fazla santraller hazırlayarak karbon emisyonlarını ciddi anlamda düşürmeyi amaçlıyor. Bunu yaparken genç nesillere de temiz enerjiyi sevdirerek sürdürülebilirliği garanti altına alıyor. Umarız bu sevimli santraller Çin’in ve dünyanın temiz enerjiye daha sıcak bakmasına ve tüm ülkeler tarafından daha ciddi yatırımlar almasına sebep olur.

Haberin Devamı