Dünya Bu bir mucize

Bu bir mucize

Paylaş
Bu bir mucize

Haiti'yi yıkan 7 büyüklüğündeki depremden tam 7 gün sonra enkazdan sağ çıkmayı başardı

Haiti’nin başkenti Port-au-Prince’i yerle bir eden depremden 7 gün sonra 25 yaşında bir genç kız, bir bakkalın enkazından canlı çıkarıldı. Basın mensuplarının bildirdiğine göre, Hotteline Lozama isimli genç Haitili’yi kurtarmak için 9 saat ortaklaşa çalışan Fransız sivil toplum kuruluşu Sınır Tanımayan Kurtarıcılar, Haiti itfaiyesi ve bir Amerikan kurtarma ekibi, enkazdan çıkarılan depremzedenin bilincinin açık ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

GENÇ KIZDAN GÜÇ BİLE ALMIŞLAR

Bunu bir mucize olarak yorumlayan Fransız kuruluşunun sorumlusu Thierry Cerdan ve Fransız doktor Nicolas Roy, genç kızın, daha çabuk çıkarmalarına yardım için kendilerine güç bile verdiğini anlattı.

12 Ocaktaki 7,0 büyüklüğündeki çok şiddetli deprem meydana geldiğinde Hoteline Losana, küçük bir marketin üzerindeki bir apartman dairesinde bulunuyordu.

HİÇBİR ŞEY YİYİP İÇMEDİ

Molozların arasında bir hafta geçiren Losana’nın bulunduğu pozisyon, sıkışıp kaldığı enkaz içinde nefes almasını ve biraz hareket edebilmesini sağladı. Ancak, bu süre zarfında Losana hiçbir şey yiyip içmedi. Meksikalı itfaiyeciler Port-au-Prince’de dün erken saatlerde bir katedralin enkazından 70 yaşlarında Anna Zizi isimli bir kadın kurtarmıştı.

Jacmel kasabasında da depremde yıkılan evin enkazının altından 23 günlük bebek sağ çıkarıldı. Bebek, Fransız ekip tarafından 5 saatlik uğraş sonucu kurtarıldı. Minik yavrunun amcası, Elisabeth adlı bebeğin 23 günlük olduğunu söyledi. İyi durumda olduğu belirtilen bebek, Amerikalıların Jacmel’de kurduğu sahra hastanesine kaldırıldı.

AA

Haberin Devamı