Yaşam Bu bitkinin faydaları saymakla bitmez

Bu bitkinin faydaları saymakla bitmez

Paylaş
Bu bitkinin faydaları saymakla bitmez

Aloe Vera bitkisinin güzellikten cilt nemlendirmeye, kabızlıktan zayıflamaya dek pek çok etkisi olduğunu biliyor muydunuz?

Aloe Vera bitkisi günümüzde çeşitli ev yapımı ilaçların hazırlanmasında kullanılan çok önemli bir maddedir. Bu madde hem ağızdan hem de cilde sürerek kullanılabilir. İşte size Aloe Veranın 10 önemli faydası:

1. Cildi tedavi eder

Bu doğal maddenin en özel kullanım alanlarından birisi cilt bakımıdır. Yara etrafındaki kan dolaşımını artırdığı ve iyileşme süreçlerini belirgin olarak hızlandırdığı için yanık ve yaralarda kullanılır. Bunun yanısıra, cildi UV ışınlarından korumada da büyük rol oynar. Kendinizi korumak için güneşe çıkmadan birkaç dakika önce Aloe Vera kremi uygulayabilirsiniz.

2. Kabızlığı giderir

Aloe Vera özsuyu ishal oluşturarak bağırsakları temizlemek ve vücudu arındırmak için önerilir. Ancak bunu sık kullanmamak gerekir çünkü sık kullanım sonucu bağırsaklardaki etkinliğini kaybeder.

3. Ağızdaki sorunları giderir

Aloe vera posası ülser, dişeti iltihabı ve stomatit denen ağız içi iltihaplarını birkaç basit adımda giderir: aloe verayı ezip ağzınıza sürmeniz yeterlidir. Yarayla temas ettiğinden emin olun.

4. Bağırsak problemler ile savaşır

Eğer bağırsak rahatsızlığından muzdaripseniz, mide yanmasını ve hazımsızlığı önleyecek bir tarifimiz var: bal, portakal suyu, bir çorba kaşığı aloe vera ve bir bardak suyu karıştırın. En iyi sonucu almak için her gün kahvaltıdan önce için.

5. Akne oluşumunu önler

İçerdiği iltihap sökücü özellikleri sayesinde aloe vera akneye karşı olağanüstü bir ilaçtır. Aloe Vera içeren bir sabun, krem ve losyonu sabah akşam kullanın. Bu sadece sivilcelere iyi gelmekle kalmaz, yüzünüzde biriken yağ miktarını da kontrol eder. Aynı şekilde sivilceleriniz üzerine süreceğiniz aloe vera jeli şişliği azaltacaktır. Akneli bölgelere cildi yumuşatmak ve yenilemek için de aloe vera jeli uygulayabilirsiniz.

6. Selülit oluşumunu azaltır

Aloe Veranın dermatolojik olarak çok büyük faydaları olduğundan selülite karşı yaygın olarak kullanılır. Tabi bunun yanında beslenme ve spora da dikkat etmek gerekiyor.

7. Saça faydalıdır

Aloe vera, cildi güneşten koruduğu gibi saçı güneşten ve kafa derisini UV ışınlardan korur. Saç kurutma makinesi, saç düzleştirici gibi günlük saç yıpratıcı etkenlerden, yağmurdan, kuruluktan saçı korur ve daha parlak ve daha ipeksi olmalarını sağlar.

8. Kepeği yok eder

Saçınızı aloe vera ile yıkamak derideki kepeği uzaklaştırır, yani tek yapmanız gereken,kepeği tamamen uzaklaştırmak için saçınızı taramaktır. Birkaç uygulama sonrası farkı göreceksiniz.

9. Mükemmel bir rahatlatıcıdır

Aloe Vera kafa kaslarını gevşeten anestetik özelliklere sahiptir. Saçınızı her yıkadığınızda kafa derinize iyice masaj yapın stresinizi alacaktır.

10. Zayıflamada etkilidir

Aloe Vera zayıflamada da harika etkiler gösteriyor. Bunun için aşağıdaki karışımı yapabilirsiniz.

1 orta boy Aloe yaprağı, dikenleri alınıp parçalara ayrılmış şekilde

1 çorba kaşığı bal

1 limonun suyu

Tüm malzemeyi karıştırıp süzün. Sabah kalkar kalkmaz için. böylece kahvaltıya başlayana dek sindirmiş olursunuz.

Haberin Devamı