Gündem 'Bu boyuta varacağını düşünmedim'

'Bu boyuta varacağını düşünmedim'

Paylaş
'Bu boyuta varacağını düşünmedim'

Muğla'nın Milas İlçesi'nde eşi F.S.'ye (35) intihar girişimini internetten izleten balıkçı D.S'nin (39) durumu iyiye gidiyor

Milas'a bağlı Kırcağız Köyü'nde yaşayan F.S. ve eşi D.S. arasında bir süre önce başlayan şiddetli geçimsizlik, iddiaya göre, ortak hesaptan çekilen 200 lira yüzünden doruk noktasına ulaştı.

D.S., eşi F.S.'nin ortak hesaplarından kendisine haber vermeden 200 lira çektiğini öğrenince iddiaya göre eşine şiddet uyguladı. Bunun üzerine F.S. 2 çocuğunu da alarak Adana'daki baba evine gitti. D.S. eşini eve dönmesi için birçok kez telefonla aradı ancak ikna edemedi.

İNTERNETTE GÖRÜŞÜRKEN KENDİNİ ASTI

Bunalıma giren D.S. 17 Eylül Cuma günü son bir kez eşiyle internet üzerinden görüşmek istedi. Eşini ikna eden D.S. internetten görüntülü olarak görüştükleri sırada bir anda kameranın açısını değiştirip, sandalyenin üzerine çıkarak kemeriyle kendini tavana astı.

CANLI YAYINDA İNTİHAR

Eşinin intihar girişimini canlı olarak izleyen F.S. hemen Kırcağız İköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi olan yeğeni 12 yaşındaki G.K.'yı arayarak yardım istedi.

"ENİŞTEM TAVANDA SALLANIYORDU"

Teyzesinin telefonu üzerine, koşarak eniştesi D.S.'nin evine gittiğini belirteren G.K., “Pencereden baktığımda eniştem tavanda sallanıyordu. Camı kırıp kapıyı açtım.

Ne yapacağımı bilemedim. Komşu olan market sahibi Şeref Şenay'a seslendim. Kısa süre sonra Şeref Şenay ve teyzem Ulviye Solmaz geldi. Boynundaki kemeri bıçakla kesip eniştemi indirdik. Eniştemin yüzüne su döktük, ayıltmaya çalıştık. Ambulans çağırıp hastaneye kaldırdık” dedi.

Bir süredir F.S. ile D.S. arasında sık sık tartışma yaşandığını belirten Ulviye Solmaz da, “Son olarak kardeşim bankada ikisinin hesabından 200 lira çekince kavga çıkmış.

Eniştem yine şiddet uygulayınca kardeşim evi terk etmek zorunda kaldı. İşin bu boyuta varabileceğini hiç düşünmemiştik. Eniştem aslında eşini çok seviyordu. Ona aşıktı, bırakıp gitmesine dayanamadı” diye konuştu.

"AİLE SORUNU, ARAMIZDA ÇÖZERİZ"

Adana'dan tuttuğu taksiyle bugün öğle saatlerinde Milas Devlet Hastanesi'ne gelen F.S. kendisini telefonla arayan DHA muhabirine, “Bu bir aile sorunu. Biz aramızda sorunu çözeriz.

Eşimi sevmesem döner miydim? Her çiftin bunalımda olduğu zamanlar olabilir. Eşimle tartışmıştık. Ancak işin bu boyuta varacağını düşünemedim.

Kendisini internette tavana asılı görünce çıldıracak gibi oldum. Bu olay bizi birbirimize daha çok bağlayabilir” dedi. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren jandarmanın evdeki bilgisayara el koyduğu belirtildi.

Yaşar ANTER/Muğla(DHA)