Yaşam Bu caminin ne kubbesi ne çatısı var

Bu caminin ne kubbesi ne çatısı var

Paylaş
Bu caminin ne kubbesi ne çatısı var

556 yıllık tarihi Kadırga açık hava camisinde binlerce kişi aynı anda yaylada çimen üzerinde namaz kılıyor. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından insanlar camiye akın ediyor. Camide ilk olarak Fatih Sultan Mehmet’in Cuma namazı kıldırdığı rivayet ediliyor. Cuma namazı saatinde yaylaya yağmur yağmıyor

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Özkürtün beldesine bağlı Kadırga Yaylası'nda Fatih Sultan Mehmet Han’ın Cuma namazı kıldırdığı çatısı olmayan açık hava camisinde 556 yıldır insanlar çimen üzerinde namaz kılıyor.

Gümüşhane-Trabzon sınırında yer alan ve yaylacılık kültürünün yaşatıldığı ender bölgelerden olan Kadırga Yaylası'nda kubbesi ve çatısı olmayan camiyi görmeye ve Cuma namazı kılmaya her yıl binlerce vatandaş geliyor.


CAMİNİN DOĞAL TABANI DA ÇİM


Yaz aylarında Cuma günleri yaylada kurulan halk pazarı nedeniyle çevre il, ilçe, köy ve yaylalardan Kadırga’ya akın eden vatandaşlar, Cuma namazını üzeri açık camide kılıyor. Otel, lokanta, kahvehane, bakkal, manav gibi yeme, içme ve konaklama tesislerinin bulunduğu yaylada bulunan ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın namaz kıldığı rivayet edilen açık caminin tabanı da doğal çim.



Camiye giren vatandaşlar ayakkabılarını duvarların üzerine koyduktan sonra çim üzerinde namazını kılıyor. Erkeklerin camiyi terk etmesinin ardından bu kez kadınlar camide öğle namazını kılıyor. Yaylaya adını veren ve Fatih Sultan Mehmed’in yaylaya gelmesine vesile olan Kadir Ağa’nın adının verildiği zirvede bulunan şehit ve gazilerin kabirlerini ziyaret ederek dua eden vatandaşlar daha sonra camiye akın ediyor.

Haberin Devamı