Gündem Bu çamur da nereden geldi?

Bu çamur da nereden geldi?

Paylaş
Bu çamur da nereden geldi?

İstanbul'da lodosla birlikte etkili olan yağmur, kentin bir çok noktasında çamur şeklinde yağdı

İstanbul'da lodosla birlikte etkili olan yağmur, kentin bir çok noktasını kaplayan toz bulutu nedeniyle zaman zaman çamur şeklinde yağdı. Sabah evlerinden çıkan sürücüler araçlarını çamur içinde buldu.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kuvvetli lodostan dolayı "toz taşkınlarının" yaşanabildiğini belirterek, "Vatandaşlarımız arabalarının üzerinde çamur görebilir. Bu normal bir olay" dedi.

SEBEBİ GÜNEYDEKİ RÜZGAR VE LODOS

Her lodostan sonra, "Çamur mu yağdı?" gibi haberlerin ya da söylentilerin çıkabildiğini kaydeden Yıldırım, "Güneyde kuvvetli rüzgar ve lodos olduğu zaman, toz taşkını olabiliyor. Vatandaşlarımız arabalarının üzerinde çamur görebilir. Bu normal, sıkça karşılaştığımız bir olay. Çok fazla, anormal bir çamur olayı da yok. Normal bir durum" diye konuştu.

İstanbul’da öğle saatlerinden itibaren sağanak yağmur beklediklerini ifade eden İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, "Avrupa yakasında yarın, Cumartesi ve Pazar günü sağanak yağış gözüküyor. İstanbul’da hafta sonuna kadar aralıklı sağanak yağış bekliyoruz. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde devam ediyor" dedi.

OTO YIKAMACILAR KAZANDI

Daha önce de benzer durumlara rastlanılan İstanbul'da, çamur yağışından en karlı çıkanlar oto yıkamacılar oldu. Yoğunluk yaşayan oto yıkamacılar, müşterilerine yetişmekte zorlandı.