Ekonomi Bu cezaevi para basıyor

Bu cezaevi para basıyor

Paylaş
Bu cezaevi para basıyor

Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nin tekstil atölyesinde çalışan 143 kadın ve erkek mahkum, günde 8 saat aynı atölyede çalışarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeline 82 bin TL karşılığında toplam 60 bin işbaşı elbisesi yapıyor.

Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi, adeta ’E Tipi Fabrika’ olarak çalışıyor. Cezaevi idaresi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip, kadın ve erkek mahkumları aynı atölyede siparişi alınan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeline teslim edilmek üzere 60 bin iş kıyafeti için çalıştırıyor.

Haberin Devamı

Mahkumlara çalıştıkları her gün için 6.25 TL, kalfalara 6.00 TL, çıraklara ise 5.75 TL ödeme yapıldığını, bu mahkumların sigortalarının ödendiğini dışarıdaki ailelerin ise sağlık sigortalarından yararlandığını belirten Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekci, "Sadece Deniz Kuvvetleri Komutanlığına değil, geçen sene İstanbul Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 10 bin eğitim elbisesi ve muhtelif eşyalar yaptık. Çorap, mendil, atkı, yağmurluk, slip mayo, gömlek gibi ürünleri ürettik. Bursa İl Jandarma Komutanlığı için yaptığımız 112 aşçı kıyafetlerini teslim ettik. Ürünlerimiz ucuz ve kaliteli olduğu için çok tutuluyor. Artık özel bir şirkete ihraç edilmek üzere 340 bin paspas yapıyoruz" dedi.

Öztüfekçi, bu sayede hükümlü ve tutukluların cezalarını çekerken hem zamanlarını değerlendirdiklerini hem de para kazandıkları gibi sigortalarının da ödendiğini kaydederek, "Aileleri sağlık hizmetlerinden yararlanıyor, istihdama büyük katkı sağlıyorlar. Mesaiye kaldıkları zamanda oluyor. Bizlerde onlara yevmiyelerini veriyoruz, yıl sonu karından belirli oranı pay olarak dağıtıyoruz" dedi. Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekci, erkek ve kadın mahkumların fabrikalarda olduğu gibi cezaevinde aynı atölyede büyük bir uyum içersinde çalıştığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Atölyelerde 1 başmemur ve 8 infaz koruma memurunun görev yaptığını belirten Öztüfekci, açtıkları kurslara devam eden hükümlü ve tutukluların sertifikalarını almalarından sonra bu sayının daha da artacağını söyledi.