Ekonomi Bu çileğin 250 gramı 4 lira

Bu çileğin 250 gramı 4 lira

Paylaş
Bu çileğin 250 gramı 4 lira

Kış aylarında sadece Mersin Silifke'de üretilebilen çileğin 250 gramı 4 liradan alıcı buluyor. Halde kilosu 10 liradan satılan çilek yüksek fiyatından dolayı gramla satılıyor

Yaz aylarında tezgahları süsleyen, tadı ve görselliğiyle kendine hayran bıraktıran çilek, kış aylarında fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Edirne’de marketlerde çileğin 250 gramı 4 liradan satılıyor.

Halde kilogramı 10 liradan satılan çilek, marketlerde fiyatının yüksek olmasından dolayı gramla satılıyor. Markette 250 gramı 4 liraya satılan çilek, fiyatının yüksek olması ve mevsiminin olmaması nedeniyle fazla rağbet görmüyor.

Kilosu 10-12 lira arasında değişiyor


Hal esnaflarından Serkan Balcı, sebze fiyatlarında kış mevsimi nedeniyle bazı yükselmeler olduğunu havaların normale girmesiyle fiyatların da normale dönmeye başlayacağını belirterek, “Çilek, kalitesine göre kilosu 10-12 lira arasında değişiyor. Çilek az miktarda çıktığı için sadece Mersin’in Silifke ilçesinde. Fiyatlar da yüksek oluyor. Az miktarda üretilen çileğe ilgi yoğun olunca fiyatı otomatik olarak yükseliyor.

Çıkarılan çileği daha çok pastaneler alıyor. Esnaf bunu alıp tezgâhta satmıyor. Koruması çok zor. Tahminime göre tezgâhlarda 20 lira. Biz ihtiyaca göre sipariş veriyoruz. Çileğin fiyatı Mart ayının 15’inden itibaren düşmeye başlar. Silifke’de çünkü tarlada üretilmeye başlar artık” dedi.



Haberin Devamı