Gündem Bu da Antalya'nın Oktoberfest'i

Bu da Antalya'nın Oktoberfest'i

Paylaş
Bu da Antalya'nın Oktoberfest'i

Almanların hasat bayramı olarak kutladığı, biranın su gibi aktığı Oktoberfest, Antalya'da da kutlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Efes Pilsen'in destek olduğu etkinliğin açılışını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Almanya'nın Antalya Konsolosu Frank Urbschot, bira fıçısının kapağını tahta bir çekiçle kırarak yaptı. Aktur Lunapark yanındaki alanda düzenlenen festivalin açılışında Akaydın, Alman müzik gruplarıyla dans ederek eğlendi.

Haberin Devamı

Akaydın, festivalin bu yıl ikincisini düzenlendiklerini hatırlatarak, ''Çok keyifli bir festival. Geçtiğimiz yıl 25 bin kişi festivale katıldı. Bu yıl sayının 40 bine ulaşmasını bekliyoruz. Antalya kültürlü bir şehir ve bu nedenle de Almanya'nın kültürünü burada yaşatıyoruz'' diye konuştu.

Akaydın, gelecek yıllarda Rusya için de benzer festivaller düzenleyebileceklerini sözlerine ekledi.

Müzik ve eğlenceseverleri buluşturan Oktoberfestte, 26 Eylül Pazar gününe kadar çeşitli müzik ve gösteri grupları sahne alacak.

OKTOBERFEST'E TEPKİ

Öte yandan Kimse Yok Mu Derneği Antalya Bölge Müdürü Tolga Dur, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin düzenlenmesini kınayarak, iptal edilmesini istedi.

Bildiride şu ifadeler dikkat çekti:

Haberin Devamı

"Yarı çıplak barmaid kızların bira dağıttığı, hat safhada müstehcenliğin yaşandığı, gençlerin alkole teşvik edildiği bu sosyal sorumluluk projesinden ötürü Büyükşehir Belediyesi'ni tekrar tekrar kınıyoruz.

Geçtiğimiz yıl derneğimizin tüm uyarılarına rağmen hiçbir önlem alınmayan bf festivalde alkolün etkisiyle festivalin ilerleyen saatlerinde çıkan hadiselerde 1 Alman'ın bıçaklanma olayını yaşamıştık. Faydasız, mesnetsiz ve hatta ciddi bir tahribat oluşturan bu organizasyonun iptal edilmesi için birkaç kişinin daha yaralanmasını veya öldürülmesini mi bekliyoruz?"