Gündem Bu da çadır okul!

Bu da çadır okul!

Paylaş
Bu da çadır okul!

Batman'ın Sason İlçesi'ne bağlı Çağlı Köyü'nün 10 haneli Kuzguncuk mezrasında okuma çağındaki 17 öğrenci, iki aydır çadırda eğitim görüyor. Köylüler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mezraya gönderdiği prefabrik yapının 2 aydır kurulmamasına tepki gösteriyor

Eğitim yılında yarıyıl tatili yaklaşırken, Batman’ın kırsalında halen ilkel şartlarda eğitim gören öğrenciler var. Sason İlçesi’nin Çağlı Köyü’nün 10 haneli 60 nüfuslu Kuzguncuk mezrasında ücretli öğretmen atandığı halde okul yokluğundan köylülerin kurduğu çadırda eğitim gören 17 öğrenciye, zaman zaman öğrenci velileri ders vermek zorunda kalıyor.

Ücretli öğretmen Yakup Aytemur’un, okul binası olmadığı için mezraya uğramadığı belirtildi. Mezra sakinlerinden Abdusselam Sucu, Murat Sucu ve Nedim Saçı, başta Sason Kaymakamlığı olmak üzere ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne defalarca başvurdukları halde, prefabrik binanın kurulmadığını söyledi.

Öğrencilerin ilkel şartlarda çadırda eğitim gördüğünü belirten öğrenci velileri, "21’inci Yüzyılda halimizi görüyorsunuz. Bazı aileler İstanbul’dan mezraya dönüş yaptı ama burada henüz doğru dürüst bir eğitim yuvası bulunmuyor. Çocuklarımız zor durumda" dedi.

PREFABRİK MALZEMELER BEKLİYOR

Sason Yücebağ beldesindeki Yatılı Bölge ilköğretim okulunda daha önce eğitim-öğretim gören öğrencilerin bir bölümünün 4+4+4 sistemine geçilmesi nedeniyle mezraya gönderildiğini belirten Abdüsselam Sucu şöyle konuştu:

"Mezramızda bu yıl okul yapılacak diye çocuklarımızın kayıtlarını yeni okula yaptık. Fakat iki ayı aşkın süredir okulun prefabrik malzemeleri kurulmayı bekliyor. Çocuklarımızın cahil kalmamaları için okul istiyoruz. Öğretmen olmayınca mezra sakinleri olarak öğrencilere bildiğimiz konularda ders veriyoruz. Fakat yine de öğrenciler öğretmen bekliyor. Müfredat ve tedrisatın olmadığı çadırda çoğu öğrencinin kırtasiyesi de bulunmuyor. Başbakan’a sesleniyoruz, mezramızı bir an önce okula kavuşturun."

Arif ARSLAN/ BATMAN (DHA)