Magazin 'Bu da çift dikiş film'

'Bu da çift dikiş film'

Paylaş
'Bu da çift dikiş film'

Katıldığı festivalde eşiyle birlikte görüntülenen Yılmaz Erdoğan'ın esprisi epey gülümsetti

Yılmaz Erdoğan, İstanbul Film Festivali kapsamında Beyoğlu Atlas Sineması’nda gösterimi yapılan ‘Neşeli Hayat’ filminin gösteriminde sinema severlerle buluştu.

Eşi Beçlim Erdoğan ve filmin oyuncuları ile birlikte Atlas Sineması’na gelen ünlü oyuncu hayranlarından büyük ilgi gördü. Bir yıl içersinde üç filme imza attıklarını belirten Erdoğan, ‘Neşeli Hayat’ın çekimlerinin dördüncü haftasında flu çekim yaptığımızın farkına vardık. Filmi ikinci kez çektik. O yüzden siz de iki kez izleyeceksiniz" diye espri yaptı.

'FİLMİ CANNES'E YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Söyleşinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz Erdoğan, rol aldığı Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği filmi hakkında "Onun sinemasını bilenler biliyor. Yine onun çizgisinde bir film ama ben çok zevk aldım. Çekimler sona erdi. Şu an montaj aşamasında. Sanırım birkaç aylık işi kaldı. Cannes Film Festivaline yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi. Mükremin tiplemesini sinemaya taşımayı hiçbir zaman düşünmediğini belirten ünlü oyuncu, ‘BKM Mutfak oyuncuları, Bir Demet Tiyatro ile nerdeyse aynı yaşta. Artık bayrağı onlar devraldı’ diye konuştu.

'TUBA TANITIMA KATILMALIYDI'

Yılmaz Erdoğan, ‘Yüreğine Sor’un yönetmeni Yusuf Kurçenli’nin ‘Filmin başrol oyuncusu Tuba Büyüküstün filmin tanıtımlarına katılmayarak filme destek vermedi. O yüzden film başarısız oldu’ açıklaması hakkında ‘O olayın detaylarını bilmiyorum ama genel olarak oyuncular bir sözleşmeye imza atarlar ve o sözleşme de filmin sunuşu da vardır. Çünkü oyuncunun görevi sadece oynamak değil, film bitene kadar o sürecin tamamına katılmaktır. Dediğim gibi orada ne oldu bilmiyorum ama katılması gekekir, çünkü sunuşta görevin bir parçasıdır" diye konuştu.

Erdoğan, "Filmin başrol oyuncusunun tanıtımlara katılmaması gişeyi etkiler mi?" sorusunu ise "Onu sanmıyorum. Sinemayla gidersin, eve döndüğünde evdekilere o filmi öneriyorsan iş yapar, önermezsen yapmaz" şeklinde yanıtladı.

2

Haberin Devamı