Gündem Bu da dijital uyuşturucu!

Bu da dijital uyuşturucu!

Paylaş
Bu da dijital uyuşturucu!

Dizüstü bilgisayarların ekranına ve ayakkabı tabanına bile uyuşturucu saklayan şüpheliler polise yakalanmaktan kurtulamadı

İstanbul'da son 5 günde düzenlenen operasyonlarda 117 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. 19 kişinin gözaltına alındığı operasyonda şüphelilerin havalimanında polise ve narkotik köpeklerine yakalanmamak için yeni yöntemler geliştirdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 28 Ekim ile 1 Kasım 2010 tarihleri arasında 5 farklı operasyon gerçekleştirdi

100 KİLOGRAM ESRAR

İlk operasyon 28 Ekim 2010 tarihinde yapıldı. Yaklaşık 5 aydır uluslararası uyuşturucu şebekesini takibe alan polis Hollanda'dan uyuşturucu teslim almaya gelindiğini tespit edince operasyon başlattı. 28 Ekim günü Bahçelievler Yayla semtinde uyuşturucu saklamak için kiralandığı belirtilen eve baskın düzenlendi. Baskında valizin içine konulmuş poşetler halinde 100 kilogram İran esrarı ele geçirildi.

Operasyonda Senar G., İlhan D., ve Fikret K., gözaltına alındı. Sorguya alınan 3 şüphelinin verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen polis yeni bir uyuşturucu satışı olacağını belirledi. Atatürk Havalimanı'na gelen Fas uyruklu Hollanda vatandaşı Abdelkader A.,yı takibe alan polis Celal E., ve Murat A., yı da yakalandı. Uyuşturucu kuryeliği yapan Abdelkader A'nın valizinden 9 kilogram ağırlığında 22 bin adet ecstacy hap çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

MAKEDONYA'DAN UYUŞTURUCU ALMAYA GELDİ

İkinci operasyonu 29 Ekim günü İstanbul ve Mersin polisi tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Makedonya'dan gelen bir otomobil Büyükçekmece'de durduruldu. Yapılan aramada otomobilin yakıt deposuna zulalanmış halde 3 kilogram ağırlığında 7 bin 200 adet ecstacy hap bulundu. Bunun üzerine Makedonya uyruklu N.G., ile C.Ç., A.D.D., B.Ç., ile Y.B., gözaltına alındı.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Üçüncü operasyon 1 Kasım günü gerçekleştirildi. Kumkapı'da uyuşturucu ticareti yapan kişilerin varlığını tespit eden narkotik polisi harekete geçti. Kendini işadamı olarak tanıtan polis, müşteri gibi davranarak alışverişin yapılacağı adrese gitti. Burada istediği miktarda kokaini alan polis parayı teslim ettikten sonra kimliğini açıkladı. Operasyonda Somali uyruklu A.K., M.M., A.A.,Y.G., ve A.H., gözaltına alınırken evde yapılan aramada 634 gram kokain ele geçirildi.

Haberin Devamı

LAPTOP'TA UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI

Son operasyon 1 Kasım günü gerçekleştirildi. Atatürk Havalimanı'nda uygulama yapan narkotik polisi şüphelendiği iki yolcuyu durdurdu. Güney Afrikalı bu kişilerin valizlerinde yapılan aramada dizüstü bilgisayarın ekran bölümünde bir miktar kokain bulundu. Ayrıca bu kişilerin ayakkabılarının taban kısmına gizlenmiş bir miktar kokain daha ele geçirildi. Emniyet yetkilileri toplamda 2 bin 500 gram kokain ele geçirildiğini belirtti. Bunun üzerine Stanislas B. İle Ndubuısı Kenneth E., gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DAİSY'DEN KAÇAMADI

Geçen hafta da yine Atatürk Havalimanı'nda narkotik köpeği Daisy ile kontrole çıkan polisler köpeğin tepki vermesi üzerine kadın yolcuyu durdurdu. Valizini bekleyen kadın yolcuya narkotik köpeği tepki vermeye başladı. Valizin alınmasının ardından dedektör köpek çantaya da tepki vermeye başladı. Bunun üzerine polis yabancı kadın yolcuyu gözaltına aldı. Valizinde arama yapılan kadın yolcunun ayakkabısının içinde ve laptopun ekran kısmına gizlenmiş 3 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Sinan BİLGİLİ -İSTANBUL DHA