Gündem Bu da facebook dolandırıcısı

Bu da facebook dolandırıcısı

Paylaş
Bu da facebook dolandırıcısı

Facebook aracılığıyla tanıştığı Alman kadınlarını fotomodel olarak çalıştıracağını söyleyerek dolandırdığı ileri sürülen Ahmet Y. yakalandı

Alman RTL televizyonu iki ay önce, Frankfurt doğumlu Ahmet Y.'nin Alman kadınlarını foto model yapma vaadiyle kandırıp Antalya'ya çağırdığını ve burada dolandırdığını haber yaptı.

RTL televizyonu muhabirleriyle birlikte Antalya'ya gelen Alman vatandaşı Natalie Bohn ve Nina Hauck Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na giderek Ahmet Y.'nin kendilerini 300 Euro dolandırdığını bildirdi.

İki kadın, Facebook'tan mesaj atarak tanıştıkları Ahmet Y.'nin kendilerini Fotomodel yapacağını söyleyerek Antalya'ya çağırdığını, gelmeleri üzerine de kendilerini dolandırdığını ileri sürdüler.Savcılığın talimatı üzerine Ahmet Y. polis tarafından her yerde aranmaya başlandı.

14 YAŞINDAKİ KIZI KAÇIRDI

Bu sırada Ahmet Y. , Alanya'da Türk vatandaşı 14 yaşındaki N. B.'nin evlenme vaadiyle kaçırıldı. Ahmet Y.'nin kendisini kandırdığını fark eden N.B. Alanya'daki annesini arayarak Sarıyer'de kaldıkları yeri bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri, Sarıyer Tarabya'da bir adrese operasyon düzenlendi. Ahmet Y. gözaltına alınırken N.B.'de kurtarılarak ailesine teslim edilmek üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması yapılan Ahmet Y.(28)'nin yaşadığı Antalya'da kurduğu reklam ajansı üzerinden hazırladığı çeşitli internet sitelerinde Antalya'da çalışmak üzere Alman kadınlar aradığı tespit edildi.

30 ALMAN KADINI DOLANDIRMIŞ

Ahmet Y.'nin Facebook aracılığıyla da tanıştığı ve işsiz olan Alman kadınlarını fotomodel veya fotoğrafçı olarak iş vereceği vaadinde bulunduğu, Türkiye'ye gelirken yanlarına yeni fotoğraf makinesi, cep telefonu ve dizüstü bilgisayar getirmelerini istediği ortaya çıkarıldı.

Ahmet Y.'nin Antalya'ya gelen Alman kadınlarını ödeyeceğini bildirerek bir otele yerleştirdiği, bir bahaneyle ellerinden aldığı bilgisayar, fotoğraf makinesi, cep telefonu gibi değerli eşyalarla ortadan kaybolduğu anlaşıldı.

Bir başlarında otelde bıraktığı kadınların daha sonra otel parasını ödemek zorunda kaldıkları belirlendi. Bu yolla 30 Alman uyruklu kadını dolandırdığı bildirilen Ahmet Y.'nin kadınların Türkiye'de şikayetçi olmamalarından da faydalandığı belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ahmet Y. Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi.

Mehmet AKTARAN/İSTANBUL (DHA)