Erkut Can Bu da geçer Türkiyem
HABERİ PAYLAŞ

Bu da geçer Türkiyem

Sizler gibi ben de yoruldum. Gündemi takip etmekten. Üzüldüm. Hem de çok. Yok olan vatan evlatlarına. Her saat bir ifadenin dehşet verici cümleleri, yine dehşet verici videolar. Emir almış askerlerin kardeşlerini devirmesi.

Darbe filan değil bu. Ordunun küçücük bir bölümünün koca orduyu ele geçirmeye kalkışması. Nitekim kısa bir sürede karşılarında önce polisi, sonra da Cumhurbaşkanı’nın isteği ile halkı buldular.

Şimdiye kadar darbeler ezanları susturmuştu, 15 Temmuz’da ise ezanlar, selalar darbe girişimini susturdu. Yani Türk milleti, darbeye karşı darbe yaptı. Askerin halka, polisin askere silah sıktığı gecede 246 şehit, 1400 yaralı verdi bu millet.

Haberin Devamı

Ey millet! Meclisine, canına, maneviyatına, huzuruna, ekonomine bir avuç hain tarafından kast edildi. Şimdi birlik olma zamanı. Kardeş olduğumuzu hatırlama zamanı. ‘Bizden olmayan darbecidir’ deme zamanı değil. Ülke bir iç savaştan kurtuldu ve bunu sen başardın.

Artık bu başarıyı lekelemeyelim. Hep birlikte Türkiye olalım. Sokağa korku içinde değil, günlerdir olduğu gibi şenlik içinde çıkalım.

Bu kanlı teşebbüs fırsat oldu. İktidarla muhalefet aynı dilde birleşti. Bozmayalım bu birleşmeyi. Başka fırsatları kollamayalım. Ergenekon ve Balyoz’da olduğu gibi elbet bir gün gerçeği öğreneceğiz. OHAL içinde inşallah demekten başka şansımız yok. 15 bine yakın kişinin örgüt üyesi olmaktan gözaltına alınması, bine yakın tutuklama insanı şaşırtıyor.

Fetullahçılar mı devlete sızmış, devlet mi Fetullahçılara karışmış. Haa, önümüzdeki günlerde bugünkü suçlularla, bugünkü masumlar kişi bazında yer değiştirirlerse ona da şaşırmayın.

Bu arada düne kadar ağzını açmayanlar da bugün aslan kesilmeye başladılar. Dilleri çözüldü. Sanki ülkeyi bu duruma getiren onlar değilmiş gibi. Şimdi ahkam kesiyorlar. İstemez. Onlardan biri “Asil millet olmak başka bir şey” dedi. Evet aynen öyle. Evvel Allah biz bu karanlık tünelden de çıkarız. Ama yüreğimizde bir sızı ile.

Yapmayın etmeyin...

Korkma aslan parçası. İnsanlar, darbeci, vatan haini asker derken senden bahsetmiyor. Sen bizim onurumuz, gururumuz Mehmetçiğimizsin. Sana emir verdiler. Şemdinli’ye gideceksin diye. Gittin. Tuzakla öldün. ‘Şehit’ dediler.

Haberin Devamı

Sana emir verdiler. Boğaz Köprüsü’ne gideceksin diye. Gittin. ‘Hain’ dediler. Canım yavrum. İçim kan ağlıyor bu saf, tertemiz yüzün, yüreğin aklıma geldikçe.

Bu çocukların ne günahı var? Onlar çeşitli yalanlarla kandırıldılar. Cumhurbaşkanınız “Kandırıldım” diyor, inanıyorsunuz. Peki bu çocuklara niçin inanmıyorsunuz? Bursalı çocuk asker Enes Gül serbest bırakılınca sevincim sonsuzdu.

Hiç şüphem yok sizin de öyle. Ama ertesi günü, Kuleli Askeri Lisesi’nden 14-17 yaşındaki 62 çocuk tutuklanınca lanet ettim. Bir de soyup yere yatırmak, donla yürütmek nedir yahu. Zorunlu askerliğini yapan bu gençlerin sorgularının ardından hemen bırakılmaları gerekir.

Kuleli öğrencilerinin de bir an önce tahliyesi. Güç gösterisi çocuklar üstünde yapılmaz. Ayrıca er, erbaş Türk askerine bu yapılan reva mı.

Türk askerini bu kadar aşağılamayın, itibarını yok etmeyin. Yazıktır, günahtır. Bu çocuklar sahipsiz. Halbuki, aileleri onları orduya teslim etmişti.

Haberin Devamı

Çok şey mi istedik

Huzur istiyoruz. Özgürlük, temel hak ve hukuk istiyoruz. Biz, siz değil kardeşlik istiyoruz. Cumhuriyete sahip çıkılmasını istiyoruz. Demokrasi istiyoruz. Güven istiyoruz. Laiklik istiyoruz. Liyakatin esas alınmasını istiyoruz.

Bir an önce normalleşelim istiyoruz. Ve tabii basın hürriyeti istiyoruz. İyinin yanında yaş da yanmasın istiyoruz. Ne o, çok şey mi istedik yoksa. Yapma be gülüm.

OHH BE!

Şu işi kim ne zaman öğrendi? Önce kime haber verdi? O kişi kime haber verdi? Haberi alanlar ne yaptı? Başkasına haber verdi mi? Bu haberleşme kaç saat sürdü? Halk bu arada köprü yolunda mıydı? Bütün bunlar olurken, hala haberi olmayan var mıydı?

Bu çok bilinmeyenli denklemi bir çözsek ‘Ohh be’ diyecektik ama... Neyse ki, son noktayı Sayın Cumhurbaşkanı koydu. “İlk eniştemden öğrendim” diye. Bir şey daha söyledi. Bir hamle daha yapabilirlermiş. Aman sakın ha. Aynı döngüyü bir daha yaşamayalım.

Yine Erdoğan’a göre bunca istihbarat zaafı varken. Ayrıca Demokrasi Nöbeti tutulsun. Cumhurbaşkanı öyle istiyor. Ama caddelerde tur atanlar bir saatten sonra da uyusun. Uyusunlar ki, gece yarıları, biz de korna seslerinden uyanmayalım.

Başkana teklifimdir

Magazin ilavesinde yazılarımı ben de magazinle bitireyim.

Obama’ya bir teklifim var. Fetullah Hoca’yı bize versin, biz ona başka bir hoca yollayalım. Sadelikten değil, şatafattan, parıltıdan, yaldızdan, kristalden hoşlanan eğlenceli bir hoca. Öteki gibi başını ağrıtmaz. Yıllardır kanalında icra-i sanat eyliyor.

Küfür edip, beddua okumadan. Eh, yakışıklı da. Bonus olarak kediciklerini de göndereceğiz tabii. Ama istemeye, istemeye. Çünkü onlardan, gençlik aşılarından ayrılamaz. Sen de şu kalan günlerinde eğlenirsin artık.

Biraz da güzel gör. Michele ne der bilemem. Artık kılıfı sen uydur. Bu kıyağımı da unutma

Sıradaki haber yükleniyor...
holder