Yaşam Bu da 'helal şarap'!

Bu da 'helal şarap'!

Paylaş
Bu da 'helal şarap'!

Başbakan, 'Alkol yerine meyve yiyin' dedi, alkolsüz şaraplar atağa kalktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Alkol yerine meyve yiyin’ önerisinin ardından Antalya'daki Asmabağ İçecek Şirketi, alkolsüz şaraplarını tanıttı.

Haberin Devamı

Almanya’da alkolsüz üretilen kırmızı, beyaz, pembe şarap ve şampanya sarhoş olmak istemeyenlere, rahatsızlıkları nedeniyle şarap içemeyenlere, direksiyonda sarhoş yakalanmak istemeyenlere hitap ediyor.

'KEVSER HELAL WINE'

Hollanda’da yaşayan Tamer Tabak'ın özel yöntemle ürettiği alkolsüz şaraplar, Avrupa ülkelerinde ‘Wine König’, Ortadoğu ve Arap ülkelerinde ‘Kevser Helal Wine’ adıyla sunuluyor. Almanya’da şişelenen şarabın alkolü, üretim aşamasında sır olarak saklanan bir yöntemle alınırken, doğal aroması ve dokusunda kaybolmuyor.

Üretimden sonra ısıtılarak ya da pastörize edilerek alkolü alınan şarabın genel özelliklerini kaybettiğini söyleyen Asmabağ İçecek Şirketi Genel Müdürü Kübra Güler, son bir ayda Türkiye'nin 3 bölgesine verdikleri şarabın dağıtılmına başlandığını söyledi.

'ÜZÜMÜN DOĞALLIĞI'

Butik bir şarap modeli olan ‘Asma Bağlar'ın yarı tatlı yumuşak bir içime sahip olduğunu belirten Güler, pembesinin 27 TL, beyazın 28 TL, kırmızısının 32 TL'den satıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kübra Güler, “Bu şarabı içerken, üzüm yemenin doğallığını, üstüne de şarap içmenin keyfini yaşıyorsunuz. Yani bu şarap üzüm yemek ile şarap içme keyfini bir arada yaşatıyor” diye konuştu.

Göksel YAPAR / ANTALYA, (DHA)