Gündem Bu da Nevruz bereketi!

Bu da Nevruz bereketi!

Paylaş
Bu da Nevruz bereketi!

Diyarbakır'da 21 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlamalarına yöresel kıyafetle katılmak isteyenler, kıyafetlerin satıldığı mağazalara yoğun ilgi gösteriyor

Çözüm süreci ile sağlanan barış ve huzur ortamında gerçekleştirilecek nevruz kutlamalarına yöresel kıyafetle katılmak isteyenler, kıyafetlerin satıldığı mağazalara yoğun ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

Atölyelerin yurt dışından da gelen siparişleri yetiştirmek için hummalı şekilde hazırlıkları sürerken en çok Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Suriye’nin Kobani, Irak’ın Şengal bölgesine özgü kıyafetler tercih ediliyor.

Mağazalarda kadın, erkek ve çocuklar için hazırlanan rengarenk kıyafetler 50 ila 350 liradan satışa sunuluyor.

"Siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz"

İşletme sahibi Mehmet Kaymak, AA muhabirine, yaklaşan nevruz kutlamaları nedeniyle yöresel kıyafetlerde satışların arttığını söyledi.
"Bu yıl Fransa, Almanya ve Avusturya’dan da sipariş aldık. Gece gündüz çalışarak siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz" diyen Kaymak, hazırlıklarda sona gelindiğini kaydetti.

Kaymak, baharın gelişi olarak değerlendirilen nevruzun bölgede özel bir önem taşıdığını vurgulayarak, "Mezopotamya yöresinde nevruz özel bir anlam ifade ediyor. İnsanlar çok önem verdikleri bu kutlamalara birbirinden renkli yöresel kıyafetlerle katılmayı tercih ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Bu nedenle satışların arttığına işaret eden Kaymak, her bütçeye uygun kıyafetler hazırladıklarını dile getirdi.

"Nevruz sayesinde piyasada canlılık oldu"

İşletmeci Celal Tokmak ise bu yıl artan talebi karşılamakta zorlandıklarını söyledi. Yöresel kıyafet hazırlayan atölyeler ile satış yapan mağazaların hareketlilik yaşadığı dönemin nevruzun kutlandığı bu ay olduğunu kaydeden Tokmak, kutlamalara herkesin baharın coşkusu ile rengarenk kıyafetlerle katılmak istediğini aktardı.

Tokmak, perakende ve toptan olarak yurt içi ve dışına satışların yoğun olduğuna dikkati çekerek, "Nevruz sayesinde piyasada canlılık oldu. Çok şükür işlerimiz iyi gidiyor. Esnaf olarak sıkıntımız yok" diye konuştu.

"Nevruz için aldığımız kıyafetleri uyurken başucumuza koyarız"

Yöresel kıyafet satın alan Cihat Sağlam da nevruzu heyecanla beklediklerini söyledi. Genelde kutlamalara herkesin yöresel kıyafetlerle katıldığını kaydeden Sağlam, şöyle dedi:

"Çocuklar bayramlıklarını nasıl başucuna koyarsa biz de nevruz için aldığımız kıyafetleri uyurken başucumuza koyarız. Sabah olduğunda kıyafetlerimizi giyinir, temiz bir şekilde kutlamaya gideriz. Nevruz bayramdır, kardeşlik ve barışın simgesidir."

Haberin Devamı

Gamze Okan ise yöresel kıyafetlerin renkleriyle ilgi çekici olduğunu dile getirdi.

Reyhan Erdem da elbiselerin birbirinden farklı tasarımlarda hazırlandığını, bu nedenle seçmekte zorlandığını kaydetti.

AA