Gündem Bu da taşımasız eğitim!

Bu da taşımasız eğitim!

Paylaş
Bu da taşımasız eğitim!

Bu da taşımasız eğitim!

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesinde bir veli, Aşağı Sarılar İlköğretim Okulunun ana sınıfındaki çocuğuna otobüste eğitim verildiği gerekçesiyle okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Beyoğlu beldesindeki Aşağı Sarılar İlköğretim Okulunun ana sınıfına otobüste eğitim verilmesi bazı velilerin tepkisine neden oldu. Okul bahçesine park edilen otobüste çocuklarının eğitim gördüğüne dikkati çeken veliler, otobüsün bir an önce gönderilmesini istedi.

Çocuğunu bu yıl anaokuluna yazdırdığını söyleyen Talip Polat, öğrencilerin otobüste eğitim göreceğini öğrendiğinde şok olduğunu ifade etti. Okul idaresi ile defalarca görüştüğünü anlatan Polat, "Çocuğum yeni eğitim ve öğretim yılı başladığında büyük bir hevesle okula geldi. Ancak otobüste eğitim göreceğini öğrendiğinde bana bazı sorular sormaya başladı. Böyle bir şey olabilir mi? Hangi çağda yaşıyoruz" dedi.

Gerek okul idaresi, gerekse ilçe milli eğitim müdürlüğü ile görüştüğünü ancak bir netice alamadığını vurgulayan Polat, çocukların otobüste psikolojilerinin bozulacağını, bundan dolayı okul müdürü Mehmet Hasırcı ile ilçe milli eğitim müdürlüğü hakkında Türkoğlu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Küçücük çocukların otobüse sığdırılmaya çalışıldığını iddia eden Polat, şöyle konuştu:
"Bir kere çocuklarda psikoloji denen bir şey kalmaz. Çünkü diğer arkadaşları sınıfta, kendileri ise otobüste. Ayrıca sıcak havalarda otobüsün içi hamam gibi oluyor. Hava sirkülasyonu yok. Klima takılmış, bu sefer de çocukların sağlığı bozuluyor. Yetkililerin bir an önce bu konuya el atmasını istiyorum. Aksi takdirde çocuklarımı okula göndermeyeceğim."