Gündem Bu da Van Times!

Bu da Van Times!

Paylaş
Bu da Van Times!

Van'da 'Van Times' adlı yerel gazete 4 dilde yayınlanmaya başladı

Van'ın 4 dilli ilk yerel günlük gazete ‘Van Times' yayınına başladı. Türkçe'nin yanı sıra, Kürtçe, İngilizce ve Farsça haberlerin yer aldığı 12 sayfalık ‘Van Times'in Genel Koordinatörü Aziz Aykaç, hükümetin demokratik açılımını basın alanında kendilerinin başlattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Van'da siyah- beyaz basılan ve Türkiye'de de ilk olan 4 ayrı dildeki yerel gazetede, yerel ve ulusal haberler yer alıyor. Özalp Kaymakamlığı yazıişleri müdürlüğünden emekli, kentte ‘Şehrivan' adlı gazetesi de bulunan ‘Van Times'in Genel Koordinatörü Aziz Aykaç, Van'da nüfusun büyük kısmının Kürt olmasından dolayı Kürtçe, çok sayıda göçmenin olmasından dolayı Farsça, evrensel dil olduğu için de İngilizce'yi kullandıklarını söyledi. Gazetenin 12 sayfa ve siyah- beyaz olduğunu anlatan Aziz Aykaç, şöyle konuştu:

NÜFUSUN BÜYÜK KISMI KÜRT

“İlk sayımız çıktı. Bölgede böyle bir gazeteye ihtiyaç vardı. Biz Van'da yaşayan herkesin kendi dilinde gazete okuması gerektiği ilkesiyle yola çıktık. Çünkü Van nüfusunun büyük bir kısmı Kürt. Ayrıca sınırda olduğumuz için çok sayıda İran, Irak gibi ülkelerden gelen göçmenler yaşıyor. Bunlar da Farsça okuyacak. En önemlisi hükümetin demokratik açılımını, ‘Van Times' olarak Van'da basın alanında başlatmış olduk. ‘Van Times', doğar doğmaz dört dille konuşabilen bir bebek oldu. ‘Van Times' ekibi olarak, bu kentin yararı, bu halkın geleceği, bu toplumun kültürü, kardeşliği için varız. Bu niyetle zorlu yola çıktık. İsteyen istediği dilden günlük olayları haberleri okusun. İnsanlara yakışır demokrasi yolunda bir açılım başlattık.”

Haberin Devamı

Murat ÇAĞLAR/ VAN, (DHA)