Türkiye (Son Dakika) Bu da 'yanın' merdiveni

Bu da 'yanın' merdiveni

Paylaş
Bu da 'yanın' merdiveni

Diyarbakır'da bir apartmanda hırsız girmesin diye tel örgülerle girişi kapatılan yangın merdiveni görenleri şaşırtıyor

Merkez Kayapınar ilçesindeki bir apartmanda sık sık hırsızlık olaylarının yaşanması nedeniyle bina sakinleri çareyi yangın merdiveninin girişine tel örgü çekmekte buldu. Etrafı tel örgülerle çevrili yangın merdivenini görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelikte yangın merdiveninin şekli, ebadı ve yüksekliğinin yer aldığını, yönetmeliği göre yangın merdivenlerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır’da son zamanlarda binalarda yangın merdiveni yapma konusunda bir disiplin oluştuğunu ancak halen istenilen düzeyde bulunmadığını aktaran Bilici, hırsızlık olaylarından dolayı vatandaşların yangın merdivenlerini zemine kadar indirme konusunda bir kaygılarının bulunduğuna değindi.

ZEMİNE KADAR İNMESİ GEREKİYOR


Birçok binada yangın merdivenlerinin birinci kata kadar getirildiğini anlatan Bilici, sonra da seyyar bir merdivenle yangın merdivenine geçiş sağlandığını belirtti.

"Hırsızlıktan korunmak için ama yangın merdivenlerinin zemine kadar inmesi gerekiyor. Zemin katta kadar indirilmeyen yangın merdiveninde olası bir yangında insanlar aşağıya atlamak zorunda kalır. Özellikle hamile, yaşlı ve çocuklar bundan çok olumsuz etkilenecek" diyen Bilici, yangın merdivenlerinin standartlara uygun bir şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.

Hayat kurtarması açısından yangın merdiveni konusunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bilici, "Unutulmaması gereken şey, o yangın merdiveni, ihtiyaç olduğu bir gün insanların hayatını kurtaracaktır. Onun için yangın merdivenlerine kullanımını etkileyecek olumsuz şeyler yapılmamalı" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı