Mesut Yar Bu da yeni Kiralık Aşk!
HABERİ PAYLAŞ

Bu da yeni Kiralık Aşk!

Haberin Devamı

Adını Sen Koy (TRT 1) dizisinde zengin esas oğlan Ömer, kanser olan ve 6 aylık ömrü kalan kız kardeşi Ayşe’yi mutlu etmek için fakir esas kız Zehra ile sahte evlilik yapmaya karar verdi... Zehra ağır hasta olan babasının 187 bin TL’lik hastane borcunu ödemek için Ömer’in teklifini istemeyerek da olsa kabul etti ve bir sözleşme imzaladı. Zehra, Ömer’den parayı aldı ve altı aylığına “Kiralık Aşk” oldu... Belli ki “Kiralık Aşk” (Star TV) fırtınası başka yerli dizilerde esmeye ve onlara ilham olmaya devam edecek...

İyiliğe doğru!

TRT yeni yayın dönemini önceki gün basın karşısına çıkarak açtı. Kız Kulesi’nde yapılan davete yoğunluğum dolayısıyla gidemedim. Gitmesem de ayrıntıları biliyorum... Kamu kanalı bir süredir içeriğinden reytinglerine kadar yukarı doğru bir ivme yaşıyor. Bu yıl belli ki yönetim o ivmeyi misliyle çarpmaya niyetli... Özellikle AB grubu izleyiciyle arasını düzelten kanal, diğer izleyici gruplarını da kucaklamaya hazırlanıyor. Benim genel manzarada gördüğüm en önemli ayrıntı “iyilik” teması... Kamu kanalı yüzünü iyiliğe çevirip, içeriğini erdemli sulara doğru yol alan bir tekneye benzetmiş. Bugüne kadar politikayla birlikte anılan kanallar grubunun belki sadece içeriğiyle anılacağı ender bir sezona giriyoruz... Herkesi kucaklayan bir kamu ekranı; düşünmesi bile keyif veriyor!

Jete de binmedim demeyin!

Türk dizi izleyicisi olarak izlediğimiz işlerde binmediğimiz ulaşım aracı kalmamıştı. Belki bir jetimiz eksikti ki o da pazartesi akşamı iki dizide birden ulaşım hattımıza girdi... Hem Paramparça’da (Star TV) hem de Babam ve Ailesi’nde (Kanal D) zengin hayatların kanatlandığı jetlerin içini dışını ezber etmiş olduk. Paranın ya da şöyle söyleyeyim zengin ayrıcalığının önemli ikonlarından jetlerle havalandık. Binmediğimiz bir Zeplin kaldı, bakalım önümüzdeki 9 aylık sezon içinde onu da tadabilecek miyiz?

Esin kaynağı kim?

Okurumuz Hakan Sonok bilgi notu düşmüş; “Show TV’de yayınlanan İçerde’nin asıl esin kaynağı Hong Kong yapımı ‘Mou Gaan Dou’ yani ‘Kirli İşler’dir. İngilizce adı ‘Infernal Affairs’ olan ‘Kirli İşler’, gerçekten çok bereketli bir yapım çıktı. Yönetmen Martin Scorsese, ‘Kirli İşler’i 90 milyon dolarlık yapım bütçesiyle ve ‘The Departed/ Köstebek’ adıyla 2006’da Hollywood’a uyarladı... ‘The Departed/Köstebek’ En İyi Yönetmen dalında Altın Küre’ye, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Film Kurgusu dallarında Oscar’a layık bulundu.”

Bebeğin babası kim?

Bu sezon bütün hastaneler Beni Affet (Star TV) dizisindeki Kozan Ailesi’nin DNA testleriyle meşgul olacak gibi. Dizi testten geçilmiyor... Ama asıl tuhaf olanı Beni Affet’in bir dayıdan % 98 oranında bir baba çıkarmasıydı. Meğer Yıldız, çocuğunu öldürülen kocası Ferman’dan değil kardeşi Cüneyt’ten yapmış... “Yok artık” demeyin. Bütün hastanelerden aynı sonuç geldi. DNA sonuçlarında hile de yoktu... Yani senaristler, “mantığa filan takılmayın, sadece yazdığımızı izleyin” mesajı veriyor. Ya da yeni bir ters köşe hazırlığı içindeler, tabii ortaya çıkana kadar yarım kalan aklımızı da yemezsek...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder