Gündem Bu doktor alkışlanır

Bu doktor alkışlanır

Paylaş
Bu doktor alkışlanır

Bir doktor ki tam 23 yıldır Doğu Anadolu'nun sert iklimini iliklerinde hissederek Muş'ta görev yapıyor

BİR AKDENİZ ÇOCUĞU

Haberin Devamı

Operatör Dr. Ali Demirörs 51 yıl önce Burdur’da doğdu. Çocukken hayatını mahrumiyet bölgesi olarak bilinen Doğu Anadolu’da geçireceğini hiç düşünmedi. Ama hayat bu, hiçbir şey belli olmuyor. Ali Demirörs ile Doğu Anadolu’nun yolları ilk kez üniversite nedeniyle kesişti.

SELAM SANA DOĞU ANADOLU

Ali Demirörs, Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Şu şansa bakın, Ali Demirörs 1987 yılında mecburi hizmet kurasında da Muş’un Varto ilçesini çekti. Varto’da sağlık ocağında görev yaptıktan sonra askere gitti. Askerlikten sonra Ankara’da ihtisas yaptı.

MUŞ DOKTORUN KADERİ OLDU

İhtisastan sonra mecburi hizmet kurasında yine Muş’u çekti. Ve zaman akıp gitti. Operatör Dr. Ali Demirörs tam 23 yıldır Muş’ta görev yapıyor. Şimdi Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı olan Ali Demirörs’ün iki çocuğu da Muş’ta dünyaya gelmiş.

Haberin Devamı

SORUMLULUK TİMSALİ

Ama doktorun eşi ve çocukları 7 yıldır Ankara’da. Çocuklar, Ankara Koleji’nde okuyor. Fırsat buldukça ailesini ziyaret eden doktor, yakınlarının “Artık tayinini iste” baskısına direniyor. Birçok kişi Doğu’dan kaçarken doktor “Muşlular’ın bana ihtiyacı var, göreve devam” diyor.  Mehmet AYDIN/DHA